Jako sam zabrinuta jer ne osjećam prečesto bebine pokrete ,Jel to razlog za brigu u 22.tjednu ?
Pravilo je da pravila nema.
Jednom kad se osjete pokreti, trebali bi ih moći registrirati svaki dan.
Ali ne nužno u istom intenzitetu.
Moja ih prijateljica jednom nije osjetila cijeli dan i sve je bilo u redu.
No, ako se to oduži i na idući uz onaj neki unutarnji nemir, odi na ultrazvuk.
Sretno
Ja sam u 21 tjednu i ne osjecam bebicu svaki dan. Rekla mi je doktorica da nije to nista strasno i da je zasad normalno. Inace moja bebica najcesce danju miruje,a cesto je osjecam nocu kad me muci nesanica…procitala sam negdje da su bebice najaktivnije upravo u fazi kad majka najvise miruje…a nocu ju ni neces bas cesto osjetiti ako te ne muci nesanica. Don"t worry.
Laura 21.08.2014 :-*
Moj prvi malac je non stop spavao i bio jako mirna beba da sam morala protresti trbuh da ga probudim :D. Jako rijetko se javljao. Ovaj sad je aktivniji ali isto se desi da cijeli dan spava i onda po noći tulum :D.
Ako se redovno javlja mada i povremeno okej je, kad to nebi bilo duže vrijeme onda je znak za alarm..
ko da sam ja postavila pitanje prije tjedan dva.
sada sam u 24 tt bliže 25tt. tek sad znam osjetiti bubanje nogama,. a opet oni su još i lagani, i od 28 29 tt se prate pokreti. Bebe se stalno miču samo mi ne osjetimo svaki udarac. Ovisno i o našoj građi tijela ako smo mršave naša stijenka trbuha je manja pa će mršavije više od debljih trudnica osjetiti, i posteljica isto igra ulogu ako je sprijeda ili straga.
I ja sam se isto tako brinula kad odjednom ne bi neko vrijeme ništa osjetila. S vremenom sam skužila da kad se ja smirim i legnem bebać počne tulumariti i vrtiti se. Valjda onda ima više mjesta.
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
Sortiraj odgovore
Najstariji