Draga Dea,u tom periodu trudnoce ja ju nebi osjetila i po dva dana..tjesilaq sam se da je jos mala i da se smjesti tako da ju ja nemogu osjetiti..cak kad sam u 24.tt bila na uzv kaze mi dr.evo odgurava se nogicama,a ja to uopce nisam osjetila..meni je spas sto imam doma baby watcher pa vidim po otkucajima da je ona ok..na hitnoj su mi rekli da imaju i oni svoje dane i da ne mora uvijek istim intezitetom lupati..i sve ja to znam,ali isto nemogu da se ne zabrinem ako je malo mirnija..jednostavno je to jace od nas..ja sam rekla-smirit cu se tek kad je primim i kad bude kraj mene..jedva cekam
Ica
Moj bebac je zadnjih tjedan dana dosta miran. Do tada je lupao i namjestao se po cijele dane, trbuh mi je poskakivao i kvrgica se setala a sada samo ujutro ili navecer se javi i to bas lagano..
Nisam dizala paniku jer nije da ga uopce ne osjetim ali nakon tjedan dana mi je to vec cudno :/
U 33. tjednu sam.
Ima li netko slicnu situaciju? Trebam li se brinuti?
Možda da nazoveš ginekologa ili odeš na pregled. Ne zato jer nešto nije u redu nego da ti budeš mirna. Vjerujem da je normalno i ja sam dokaz da zaista nije svaka beba ista. Sad sam ušla u 31. tjedan i tek zadnja dva mogu reći da osjećam jače udarce. Beba je bila dugo mirna, dok su ostale mame naveliko pričale kako se njihovi mališani ritaju. I sada nije, kako neki kažu, "boksačica". Ja od nje cijelu noć mirno spavam, dok neki od svojih beba ne spavaju. I jučer je bila mirnija i opet sam se ja brinula, jer, takve smo valjda mi mame. neutješne i uvijek u brizi. Tako da, ako ništa, barem nazovi ginekologa
E zato smo mame da se brinemo.
I ja se zabrinem, od 19.tj. beba se javlja svaki dan,ali nekad je jako živahna,nekad mirnija. i onda kada je mirnija ja sjednem umirim se i čekam,a moja srecica ubrzo odgovori svojoj mami. Sada u 21.tj javlja se i kad šetam,perem suđe..
cure, žene, nemojte brinuti ako bebu svaki dan ne osjetite istom jačinom kao i prethodnih dana.
ja sam u 21 tt osjetila prvi pravi udarac, i do kraja trudnoće je bilo svakako. nekad više udaraca, nekad manje, ali se nisam brinula, jer sam osjetila bebu tijekom dana-nekad jače, nekad slabije, ali bitno da se osjeti.
ukoliko prođe više vremena, a beba se ne miče,onda treba svakako k doktoru.
ali kako tjedni idu, tako će beba jače udarati jer nema više puno mjesta, ali neće se ni često možda javljati, manje ali jače.
moj je u trbuhu bio dobrica, al kad se rodio-čista suprotnost. živahno dijete, jako.
dok je kod šogorice totalno suprotno-udarao mali, jako puno, sve se "izbočine" na trbuhu od udarca vidjele, a kad se rodio- to dijete samo jede, spava a kad je budan šuti.
tako da nema pravila kakvo je dijete u trbuhu da će tako biti i kad se rodi.
moj sad ima skoro 10 mjeseci, aktivna i živahna beba, samo bi se nosio i stajao na nogicama, puzati ne želi, hodati isto ne, nego samo stajati na nogicama, i cijelo vrijeme netko mora biti s njim, zabavljati ga i sl.
sad sam opet trudna-11+4 tt, i jedva čekam ponovno proći sve to. :)
Moja curica se javila tek u 20t trudnoce i otada sam ju gotovo svakodnevno osjecala ali nikada nije bila preziva negi se vise mazila kad bi ja i dragi mazili trbuh a evo takva je i sada,zivahna ali velika maza!a frajer mi se sada javio sa nepunih 16tt i ubrzo sam pocela osjecati sve cesce pokrete i sada u 21t me pukne sano tako!jucer mi je ispao mob.iz ruke koliko me lupio,zaprepastila sam se!i ja vjerujem da ce biti nestasniji od seke kad se rodi!a imao je i on jedan period da sam se bas uplasila,isto tako se popodne nakon rucka vrpoljio dosta snazno i prestao,ja sam se kasnije puno kretala pa nisam vise to registrirala ali navecer se uopce nije javio kao obicno,mrduckala sam trbuh,treskala ga,ali ni makac!nisam htjela panicariti nego cekala jutro,kad ono opet nista,inace me budi svojim pokretima ujutro...cekala sam do podne jos i legla malo da ga opet gnajvim da se javi i nista!ja vec u glavi jurim na hitnu i bas kad cu se dignuti on me spici takvom jacinom u mjehur da sam se skoro popiskila u gacice!hahahaha,plakala sam od srece!bas smo lude od te brige i svakakvih citanja gluposti da postanemo paranoicne!a sta kad smo takve!
Ana kao da si o meni pisala tako sam i sama znala oko 20 tj toliko dizat frku i sama sebe izluđivat kad se ne miče da sam znala plakat kad se konačno pomakne, i sad se znam budit po noći i stavljat ruku na trbuh onda kad se pomakne, tek tada nastavljam dalje mirno spavat, a tko zna zašto smo takve, ne treba negativno razmšljat ali eto koja si može pomoći..tako valjda moramo..
moj malac nije osobito živahan, ali ga osjetim sad svaki dan. vrlo rijetko osjetim micanje dok sam ja u pokretu (točnije, skoro pa nikad). tješi me što mnoge žene kažu da su im njihovi dečkići isto bili lijeni u trbuhu :-D
Moja bebica je ultra mirna. Osjetim je svaki dan. A kad nisam sigurna dal sam osjetila onda m ili mama drze ruku dok ne osjete. Sad ne znam jel posteljica ima isto veze sa time ili je miran na tatu
a čitala sam negdje da ima i posteljica veze. kao da se slabije osjete pokreti ako je posteljica sprijeda.
Sortiraj odgovore
Najstariji