Ni ja nisam dobra sa svojim ginićem baš. Idem privatno a kod njega samo po neke nalaze jer je smrad od čovjeka a i upitne su mi njegove metode i grub je ali jbg nemamo drugog tu za te sitnice obavljati. Odbija pregledati žene koje nisu njegove pacijentice ( jer mu je reputacija loša) tek ako mu kažeš da si hitan slučaj onda će preko one stvari te pregledati. A mora to jer je jedini ginić tu i kad odeš na hitnu njega zovu. I onda mu ti raširi noge pred facom kad te tako pokenja i ne želi pregledat dok ne zaprijetiš... FUj.
Ja sam, hvala Bogu, za sada jako zadovoljna sa svojom ginekologicom.
Iako sam se udala i preselila u malo misto, nisam je htjela mijenjat.
Imamo mi bliže mogućnost za pregled, ali svaki mjesec, ako ne i češće radimo kilometražu od nekih 90 km (s povratkom :) zbog pregleda, i tako bi i trebalo ostat.
Neprocjenivo je to da te netko, pogotovo kad si u trudnoći i kad si ionako osjetljiva, toplo primi, detaljno pregleda, ohrabri i nasmije.
29.8.2022. ➕
Slažem se i zato mi nije teško dati 400 kuna za pregled i uzv jer sam mirna a kad odem kod ovog drugog guglam pola dana sto mi je rekao i napisao u trudnicku ako uopce uspijem dešifrirat rukopis.
bila kod njega. Malo prije se vratila od ginka. Rekla mu i za bolove sa mjehurom i za bol sa leđima. Kako sutra imam za ić dati urinokulturu rekao mi i dao uputnicu i za krv. Rekao je da će kada stignu nalazi bolje znati odg. što i kako. Uglavnom niš konkretno,do sutra.
Al ne kužim što on može po krvi zaključiti što će sa mojim bolovima u leđima.... zbunjena...!!!????
Već kad sam bila u domu zdravlja skočila i do fizikalne da ih pitam koju vježbu, jer se pregled čeka 1mj. Rekle mi tete na fiz. da nikakve vježbe za bolove u leđima se ne preporučuju trudnicama u 29tt.....???
Svakih 4-6 tjedana se pregledava dolje. Mislim, meni nije ugodno da me čeprka tamo svako malo jer smo osjetljive sad i onda je i veća šansa za neku infekciju ako je to iziritirano makar samo gljiva bila u pitanju.
A iz nalaza krvi vidi je li imaš kakvu upalu ako se ne varam, možda i željezo pogleda. Nisam sigurna u ovo drugo.
Ja sam bila na pregledu i da , imam kontrakcije ali ove pripremne kako on kaže. Dijete mi je za tjedan ipo dana veće nego bi trebalo bit u ovom periodu i ima u 31. tjednu 2.200.... Udebljala sam se 10 kila ( iako on kaže 13 ali nisam 13 jer je vaga kod bivšeg ginića u raspadu tako da mi je prikazivalo krivu kilažu otpočetka)i rekao mi je da izbacim kruh i slatko i ne pijem gazirano. Ok , pretjerujem ponekad sa slatkim a i kruh volim a valjda mi se sad brže prima nego inače. A što ću. Kad dobijem napadaj gladi nekad, probudi me iz sna. Pripremit ću mrkvicu i slane štapiće za te noćne izlete. Ne da mi se rađat malo krme od 5 kila A možda mi to ni ne pomogne pa svejedno bude velik...
U svakom slučaju da ne moram strogo mirovat ali da ne pretjerujem sa šetanjem i nošenjem teških stvari jer da sam uloživa za jagodicu prsta ali još uvijek zatvorena. I da pazim na te kontrakcije ako budu se pojačavale. Nemam ni gljivu ovaj put , jupi Ali me pregled bolio..uf... On mi je to pregledao kako treba. Dakle, uvali tu ruku dolje i onda napipava šta već ima i kaže da je sve ok. Ovaj drugi mi dođe, zabije tri prsta unutra dva puta grubo i duboko i to je to. Kako išta napipa ne znam ali neće me više vidit.
Tak da sam sad mirna i mogu u miru pazit što jedem haha. Idući pregled za 4 tjedna. Mokraća je ok isto... Krv je rekao da nema potrebe vadit još.. Ja ću je na svoju ruku svejedno preko liječnika opće prakse da sam mirna. Mirna sam napokon. A i bol je prestala sad kad ne razmišljam o njoj... Što ti je psiha....
Bok cure,
Bila sam danas na pregledu povodom 12 tjedna…imali smo pravi mali fotosešn 😃 bebac se vrti…preslatko… Kaze doktorica da je sve u redu, da dobro napreduje.
Ono sto me muci je to da me boli kad se dignem iz sjedeceg/lezeceg polozaja, ispod pupka…kao mjehur…zatrgne me i onda se moram ful polako uspravljati…neznam zasto je to i koliko je to normalno, jer imam osjecaj da mi je to u porastu po ucestalosti. Doktoricu sam pitala je li to zbog sirenja maternice, kaze da "svatko svije tijelo najbolje poznaje" i da ce vidjeti na uzv, ali nista mi nije rekla nakon toga vec samo da je sve u redu. Ima tko kakvog iskustva s tim??
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Loreen baš mi je drago da je sve u redu. Takvu sam situaciju i sama imala pa znam koliko te to može uznemiriti jer ja sam mislila da su mi to pravi trudovi, a u prvoj trudnoći ih nisam imala tako rano. Što se ginekologa tiče moj radi u bolnici i idem kod njega preko socijalnog i ne mogu reći da sam prezadovoljna jer samo šuti i kad ga pitam nekad odgovori, a nekad ne. Ali nekako imam povjerenja u njega jer čovjek je svaki dan i na porodima i mislim da ima više iskustva nego neki prvivatnik koji više nije u doticaju sa porodima. A i svaka žena ima neke zamjerke na svog doktora pa onda mislim da je ovaj moj još dobar izbor. I pregled me ne košta ništa niti UZV.
Lollypop ja sam u prvom tromjesečju isto imala svakojake bolove već od jutra. Otprilike sam već iz prošlih trudnoća znala kako boli širenje maternice, ali bilo je i nekih novih bolova. Mene muči bol na desnoj strani i ta mi je nova u ovoj trudnoći ali nekako sam se i sama pomirila s tim da to tako mora biti i trudim se ne paničariti. Dok bol postepeno prestaje i ne krvarim mislim da je to normalno. A ni nemamo drugog izbora jer ne možemo za svaku bol trčati na hitnu jer bi onda tamo svakodnevno visile. Mene je tako slično kao tebe bolila maternica (kažem to mi je poznato iz prošle dvije trudnoće). Sad u drugom tromjesečju se to smirilo. I jedino što nam preostaje na tim mjesečnim pregledima reći doktoru ali mislim da ni oni ne mogu točno znati što to može biti. Kad nam se cijelo tijelo širi i sve se prilagođava novonastaloj situaciji onda su vjerojatno i svi ti bolovi manje više normalni.
Moram se malo pojadat, nisam odavno u ovoj temi bila 27mi sam tjedan i sve me živo boli, leđa me znaju toliko bolit da mi triba pomoć da se ustanem, a i sve česće donji dio leđa i guza i trtica, ajme, ko da me neko tukao
Eto, prerano se ponadah, jutros sam se probudila sa boli u plućima i temperaturom 38,5. Bila kod doktora , vadila krv dobila Lekadol , tekućine i mirovanje... Nisam bila bolesna stoljećima... Sad jedem domaći med i umačem u limun žlicu i počela sam iskašljavat....
Sara, mene bolilo dupence i stidna kost i šepala sam na desnu nogu 3 tjedna nisam uopće mogla u šetnju, samo kauč - zahod i to je po doktoru normalno... Dobrodošla u treće tromjesečje još malo... Enjoy
Sortiraj odgovore
Najstariji