Bolovi u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marlameri
    07. Siječanj 2015. 09:09

Hvala curke na savjetima!    Sutra idem na UZV pa ću pitat doktora. Sara mene ne boli toliko jako i dugotrajno pa se nadam da nije u pitanju jetra, iako sam i na to pomislila jer sam na forumima našla da to može biti od jetre. Ali vidjet ćemo. Super što postoje forumi pa kad čitam vaše savjete i iskustva odmah mi je lakše!!! 

Nixie
    08. Siječanj 2015. 12:15

čula sam ja da može biti i zbog žučnih kamenaca i da se kao oni relativno često (što god to značilo) jave u trudnoći, al nekako mislim da to sve ipak mal više boli pa stvarno nisam paničarila 

Marlameri
    09. Siječanj 2015. 08:52

Jučer sam pitala doktora za tu bol na desnoj strani i ništa mi nije odgovorio, samo je rekao da ćemo vidjeti na pregledu.    Ide mi to na živce što se ne potrudi ni barem djelovati zainteresirano za ono što mu pričam. I eto super mi je što imam vas pa bar s vama razmijenjujem iskustva. A opet možda je i bolje ne živcirati se oko svakog novog bola jer svaki dan me nešto novo iznenadi. I po čemu je onda trudnoća blaženo stanje? Tko je uopće izmislio taj naziv? Sigurno neki muškarac. Jer ne znam koja se trudnica osjećala blaženo u trudnoći. Ja ni u jednoj nisam. Sretna jesam, ali toliko ima toga što nas muči tijekom tih 9 mjeseci da je malo trenutaka u kojima se možemo osjećati blaženo!

Mala_huckica
    09. Siječanj 2015. 11:28

Baš sam pred koji tjedan isto pisala za tu bol s desne strane. Taj put je baš bilo drugačije, da se nisam mogla namjestit ni spavat. Al kad sam se digla i malo razgibala je prošlo. Nakon toga se znala bol češće pojavit, al daleko manjeg intenziteta, i svaki put kad bi osjetila na istom dijelu zadebljanje. Na kraju sam zaključila da to moja mala buba zaspi u tom nekom položaju, pa mi bude pritisak. Jer bol prestane kad osjetim da se ona pomakne. 

I htjela sam pitat, možda i nije baš tema, al možda će mi ko znat reć. Primam mailove od neke aplikacije za trudnoću o napretku tjedan kroz tjedan, o samoj trudnoći, o razvoju bebe, simptomi, iskustva, liječnički pregledi i slično. I pošto je bazirano na američkom sustavu, naravno da ima razlike. Al u zadnjem mailu su spominjali uzimanje brisa vagine i rektuma za bakterije. Da li se to i kod nas radi? Sad sam u 36. tjednu, dal je to već trebalo napravit? Kod ginekologa imam pregled u utorak, pa čisto da se pripremim.

Nixie
    09. Siječanj 2015. 11:34

Malameri, meni je moja danas rekla da mi je to vjerojatno zbog bebe jer još par tjedana će raditi više pritisak prema gore dok se ne spusti. Tako da kaže ona pošto nemam nikakvih drugih tegoba, ta bol ispod rebra je vjerojatno djelo mog malog pišolinca 

Mala_huckica, radi se i kod nas. Meni je danas rečeno da nabavim uputnicu od svoje soc. gin. kako bi mi moja gin. mogla to napraviti. Rekla mi je medicinska da se ti brisevi rade što bliže terminu poroda.

Marlameri
    09. Siječanj 2015. 11:42

Hej Nixie, mene to ispod rebra najviše boli kad sam dugo na nogama. I kad legnem postepeno se smanjuje. Ali bebu stalno osjetim dolje nisko i tako me i lupa. Pa mi se ne čini da bi moglo biti od bebe. Ali srećom ne boli me često. Najčešće dok kuham ručak, jer onda duže stojim u komadu.

Mala huckica meni je već doktor uzimao briseve na sve moguće bakterije ali samo vaginalne, a za rektum mi ni u jednoj trudnoći nisu uzimali, a išla sam kod različitih doktora. I bila sam negdje 10 tjedana trudna kad je uzimao birs. A znam da onim ženama koje imaju nekih bakterija daju terapiju i onda ponovo uzimaju bris. Tako je kod nas u bolnici u Virovitici.

Nixie
    09. Siječanj 2015. 11:47

Al i mene boli kad sam na nogama i isto mi je malac dolje i svi udarci su mu u donjem dijelu trbuha, al nešto očito može radit tu pritisak. Nemam pojma. Ako tetka dr. tak kaže, ja se neću sekirat 

Mala_huckica, nemam pojma koliko se čekaju nalazi jer nisam to još radila. Meni na uputnici piše bris introitusa i anorektuma na BHSB. Tak da eto, očito nije sam vaginalni. Meni je prva trudnoća pa nemam s čim usporedit. bit će da se sve razlikuje od grada do grada i od doktora do doktora.

Nixie
    09. Siječanj 2015. 11:48

i da, ja nisam dosad u trudnoći išla na te briseve. Ovo prije termina će mi biti prvi i jedini put.

• Loreen
    09. Siječanj 2015. 15:21

Je li moguće da me mali opali dole negdje unutra i da me to zaboli... Baš unutra me zna zabolit.. I na dane me to boli i za to sam stavljala vaginalete ali sam shvatila da mi ta bol traje jedan dan maximalno i da nema veze ni s gljivama ni s upalama... Samo me zaboli dole, i nekad imam osjećaj ko da sam ugurala mentol unutra kako me zapeče ...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.