AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    momtobe2022
    19. Veljača 2023. 18:50

Crvenkapice, nemam baš nešto mudro za reći 😅 s ananasom sam prestala dan prije transfera jer kasnije može odmoći, a ciklu sam pila još 4-5 dana u slučaju da je došlo do implantacije. Također sam odmarala, stopala su mi vječno hladna, pa tu nije bilo pomoći. 
    Utrogestan sam stavljala ujutro i navečer po jednu i tako do 12. tjedna trudnoće. Prvih mjesec dana od transfera sam pila i neke minijaturne tabletice koje služe da ti tijelo ne odbaci strano tijelo. Ne sjećam se kako se zovu 🥺
    Nadam se da će vas sutra ipak dočekati bolje vijesti od onih kojima se nadaš. Možda štogod i zamrznu, još ima vremena ga razvoj događaja. Nama se isto situacija promijenila nabolje u odnosu na dan prije transfera i tražili smo da se svaki embrij zamrzne na svojoj slamčici jer nipošto ne želimo transfer dva embrija odjednom. 🙄 
    Sretno sutra 🍀 i javi kako je bilo. Navijamo za tebe 😘

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    19. Veljača 2023. 19:10

Hvala Momtobe na odgovoru,  računat ću 7 dana da..  svakako.. 👍
    Crvenkapice,  sretno sutra!!❤❤ navijamo i čekamo prvi testić 🤞🤞

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

• inesss
    19. Veljača 2023. 19:31

momtobe2022

Crvenkapice, nemam baš nešto mudro za reći 😅 s ananasom sam prestala dan prije transfera jer kasnije može odmoći, a ciklu sam pila još 4-5 dana u slučaju da je došlo do implantacije. Također sam odmarala, stopala su mi vječno hladna, pa tu nije bilo pomoći.
    Utrogestan sam stavljala ujutro i navečer po jednu i tako do 12. tjedna trudnoće. Prvih mjesec dana od transfera sam pila i neke minijaturne tabletice koje služe da ti tijelo ne odbaci strano tijelo. Ne sjećam se kako se zovu 🥺
    Nadam se da će vas sutra ipak dočekati bolje vijesti od onih kojima se nadaš. Možda štogod i zamrznu, još ima vremena ga razvoj događaja. Nama se isto situacija promijenila nabolje u odnosu na dan prije transfera i tražili smo da se svaki embrij zamrzne na svojoj slamčici jer nipošto ne želimo transfer dva embrija odjednom. 🙄

Jeste li se bojali da ne budu blizanceki🥰,meni vratili dvije eno ih dvoje vristi iz krevetica 😅😅😅😅

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Crvenkapica94
    19. Veljača 2023. 21:57

momtobe2022

Zašto ananas može odmoći? Ja sam shvatila da i on pomaže za bolju implantaciju. Pitat ću za svaki slučaj sutra još sve doktora. 
    Ajme nadam se i ja da će biti bolje nego što mislimo ❤️
    Ja bi vrlo rado blizance 😍 

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

momtobe2022
    19. Veljača 2023. 22:17

Ne toliko zbog straha od dvoje djece jer mi se to čini baš lijepo i posebno ❤️ koliko od straha za komplikacijama, rizikom i prijevremenim porodom. U svom okruženju imam nekoliko blizanaca i nijedna trudnoća nije bila laka i uredna. 
    Uz to, vrlo sam sitna. Na kraju je i ova jedna beba bila jako velika (4 kg) i od 30. sam se tjedna jedva kretala, spavala po 2-3 sata noću. I dr. je bila u čudu koliki trbuh jedna mala žena može nositi. 😅
    Dr. koji je radio folikulometriju mi je na prvom UZV nakon pozitivne bete u usputnom razgovoru (ne znajući ništa o našem zamrzavanju i stavu) rekao da je on u timu liječnika koji se u RH zalaže da postanemo ‘single embryo’ zemlja jer smatra da povećanje šanse za blizanačkom trudnoćom koja se sama po sebi smatra rizočnom nije nešto što treba prakticirati. Iako je i sam privatnik, kaže da osobitno puno privatnih klinika prakticira transfer više embrija kako bi si podigli statistiku kad je broj ostvarenih trudnoća u pitanju. 
    Dr. koja je vodila trudnoću je, također neznajući za našu odluku o pojedinačnom zamrzavanju, rekla da ako idemo na drugo dijete svakako tražimo samo 1 embrij jer postoji velika šansa za trudnoćom i da ne riskiramo blizance. 
    Tad sam bila još sigurnija da je naša odluka za nas bila prava, ali vjerujem da je najbolje da svatko za sebe u dogovoru s liječnikom odluči koliko će embrija ići u transfer. 

Prije sam znala detalje oko ananasa, ali znam da uopće nije preporučen u trudnoći, pa sam ga izbjegavala. On navodno pomaže poticanju trudova, pa se jede samo pred termin. Najbolje malo istraži, vjerujem da online ima dosta toga. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    20. Veljača 2023. 12:09

Crvenkapice , javljaj situaciju 😊🤗🤗 
    jel mrva smještena mami?🤩
    .
    Momtobe, bas sam i htjela pitati koliko ste vi vratili..  Znaci 1. Ja isto planiram samo 1. 
    Ja imam strah i od dvoje i od komplikacija, a i moja obitelj je puna blizanaca pa ono.. 🤣😁

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    20. Veljača 2023. 12:20

Evo cure došli tamo, razgovor s biologom, od 5 jajnih stanica samo je 1 oplođena (nema za zalediti ništa), ali što se tiče muževih spremija imamo još za 7 postupaka (7 ampula i u svakoj su po 2 spremija). Bar su nam tako objasnili.
    Danas su mi vratili taj 1 embrio (koja je vrlo dobar tako kaže biolog), transfer je prošao dobro, ležala sam iza toga na trbuhu 10 min i dobila injekciju neku za bolju implantaciju (mislim Bevacin). U petak mi ide još jedna Bevacin, uzimam i dalje Utrogestan, Estrofem, Andol, Novalac i za 14 dana mogu vaditi betu. Ako se bilo što dogodi da se odma javim i to je to. 
    I da, pitali smo može li se m-tese ponoviti u slučaju da tih 7 postupaka ne uspije tj da potrošimo sve. Rekli su da može, da ne garantiraju da će ih se naći, ali da se svakako može ponoviti. 
    Sad 14 dana chillam na najjače, netflix i opuštanje i dalje što bude bude ❤️❤️💪🏻💪🏻

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Crvenkapica94
    20. Veljača 2023. 12:27

Brevactid je injekcija 😂

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    20. Veljača 2023. 13:29

laurel

Izvinite sto upadam ko padobranac na temu, muž bi trebao spermiogram obaviti. Pitanje - traži uputnicu od svog liječnika opće prakse ili? 🫣

Da, od liječnika opće prakse👍
    .
    Crvenkapice,  žao mi što se nema za zalediti.  
    Al opet, skroz dovoljno je nađeno. Hvala Bogu!
    Bit će tu i za dvije bebe😋😜😜
    Javljaj nam malo svoje simptome, ja nekako baš vjerujem da ćeš ih imati 🥰 želim ti sreću!

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    20. Veljača 2023. 13:56

Ma ja sam presretna što imamo još spermija, jer jučer u razgovoru sa sestrom sam dobila dojam da ni toga više nema. Zato sam se baš rastužila. Ali ovo je odlično. Ako treba i 7 puta ići na punkciju jajnih stanica ići ću. Dok god ima muževog materijala 💪🏻
    Trenutno sam samo pospana, ali javljati ću se ove dane svakako ❤️

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.