AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    03. Ožujak 2023. 10:36

Alice, na poslu sam pa ne mogu trenutno napisati sve što bih htjela, budem kasnije. 
    Ali želiš li broj od hzzo direkcije da si provjeris što pokrivaju a što ne? Imam broj. 

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Alice
    03. Ožujak 2023. 11:59

Tratinčica123

Alice,na poslu sam pa ne mogu trenutno napisati sve što bih htjela, budem kasnije.
    Ali želiš li broj od hzzo direkcije da si provjeris što pokrivaju a što ne? Imam broj.

Može hvala ti  Misliš da ce mi telefonski moći ovako reći da li u našem slučaju s našim dijagnozama pokrili postupak u Pragu? Jer Andrijana mi je rekla da to moja ginekologica mora napisati i onda s tim idem na hzzo 

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

• ljubica123
    03. Ožujak 2023. 13:13

Pozdrav svima,
    evo odnedavno pratim vaše komentare s obzirom da smo se tek nedavno susreli sa neopstruktivnom azoospermijom. Naime, prvotna dijagnoza moga muža je bila anejakulacija uslijed ozljede živaca prilikom operacije. U dobi od jedne godine dijagnosticiran mu je maligni tumor u abdomenu prilikom čega je primio i 6 ciklusa kemoterapije, a kao tinejdžer je također operirao kralježnicu. Nakon svih mogućih pretraga koje postoje od uz, mr, testa urina na retrogradnu, kao i hormona, nije pronađen nekih jasan uzrok te su svi zaključili da se radi o ozljedi živaca.  U istraživanju problema posjetio je ukupno 5 urologa i endokrinologa. Njegovi hormonski nalazi u tom trenutku su bili FSH: 16, LH 4, T: 29 i Inhibin B 39 (ref.int. 10 - 350). Endokrinolog je na nalaze njegovih hormona napisao da s obzirom na povišen FSH postoji određeni stupanj oštećenja testisa, međutim vrijednost inhibina B pokazuje na vjerojatno održanu spermatogenezu, to jest da je vrijednost očekivana. Međutim, s obzirom da nije nikad napravio spermiogram, pravo stanje se nije znalo...

👩(92) - sve ok
    🧑(95) Azoospermija, Anejakulacija
    02/23 M-TESE - neuspješno

• ljubica123
    03. Ožujak 2023. 13:14

Mi smo se 3 mjeseca nakon toga odlučili na TESU, koja je bila neuspješna što nam je prvotno bio šok, ali nam je rečeno da odemo još na mtese i da tamo sigurno trebaju naći nešto.  Od svih urologa koje smo posjetili i pitali o eventualnim posljedicama kemoterapije u dobi od jedne godine, većina je rekla da su testisi tada u mirovanju i da kemoterapija djeluje na stanice koje se dijele te da nisu mogli tada biti oštećeni. Jedini koji je spomenuo povišeni FSH kao posljedica kemo je Hauptman. S obzirom da drugog izbora zbog anejakulacije nismo imali, prije dva tjedna odlučili smo napraviti mtese u poliklinici cito jer nam je bliže i htjeli smo to što prije obaviti ne sumnjajući u ishod operacije. Na pregledu nekoliko dana prije same operacije, doktorica je bila uvjerena da se radi samo o opstrukciji i da vjeruje da ce samo jedan testis otvarat, kao i da bi bila iznenađena skroz da ništa ne nađe, ali eto imala je i takvih iskustava pa ne želi puno govorit. Bila je uvjerena zbog inhibina, veličine testisa, visoke razine testosterona, eto jedino je fsh bio malo povišen.  Kad smo je upitali koliko operacija traje rekla je minimalno sat vremena, a moze i 3 4 sata trajat, dok pregleda oba testisa. Proteklo je 1:45 vremena otkada je moj muž odveden u salu i kada se probudio  nakon anestezije što je nama dalo neku nadu da je prošlo sve ok i da su spermiji pronađeni.  Međutim, nakon nekoliko sati doktorica nas je obavijestila da nije pronašla ništa niti ikakve stanice spermatogeneze što nas je totalno šokiralo.

👩(92) - sve ok

• ljubica123
    03. Ožujak 2023. 13:20

Nakon svega mogu reći da ne postoji niti jedan siguran parametar je li ima spermatogeneze ili ne, pa čak ni taj inhibin b. Genetske testove prije mtese nismo uopće radili, tek sada to obavljamo, opet iz razloga jer se vjerovalo da riječ samo o opstrukciji. Histopatološki nalaz ćemo vjerojatno dobiti krajem godine kako vidim po iskustvima, a s obzirom na njene riječi ne očekujemo ništa više osim sertolijevih stanica. 
    Ne znam je li itko od vas nakon neuspješne mtese imao namjeru ponavljati to tipa negdje u inozemstvu? Na drugim sam portalima pročitala da dosta ljudi ide u Tursku. Iskreno ne znam koliko je iskustvo naših doktora ode sa mtese, je da koriste mikroskop, ali ono... koliko vidim vani ljudima sa klinefelterovim sindromom nađu spermije, a bome ode kod nas nisu nikome.  I oprostite na ovoilko poruka 

👩(92) - sve ok

momtobe2022
    03. Ožujak 2023. 23:08

Dobrodošla, draga Ljubice!
    Budući da si na kraju pitala je li tko razmišljao ići van na mTESE nakon neuspjeha kod nas, napisat ću zašto mi nismo. 
    Long story short da se ne vraćaš na početak teme: azoospermija, nepoznat uzrok, TESE postupak kod Hauptmana nije bio uspješan, dan nakon došlo je do komplikacija zbog hematoma i nove operacije spašavanja testisa, odustali od potrage, otišli smo na donaciju u Prag, sve uspjelo iz prve i eno beba spava u sobi. 
    Nas je od daljnih postupaka traženja suprugovih spermija bilo gdje na kugli zemaljskoj odbila ta njegova komplikacija i muka koju je prošao. Njegovo zdravlje bilo nam je na prvom mjestu.  Čak ispred dobivanja bebe. 
    Čitajući tvoju priču čini mi se da se tvoj suprug prilično napatio i prije saznanja o azoo kad je zdravlje u pitanju. Mislim da to svakako treba uzeti u obzir te eventualno i godine (ako ste oboje u tridesetima). 
    Ako imate volje i snage ići dalje moja je podrška neupitna ❤️ i pružam ju s velikim divljenjem i nadama da ćete uspjeti. Ali i ako odustanete od potrage uvijek postoje plan B i C. Dijete koje dobijete donacijom ili posvajanjem bit će vaše kao što je ovo naše najnaše. 👶🏻

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    04. Ožujak 2023. 07:53

Jutro drage moje 🤗
    Alice, Ja cu ti napisati broj na koji trebaš zvati, nazoveš i tražiš da te spoje sa pravnicom koja radi na planiranom liječenju u inozemstvu. 
    Meni je žena sve što me zanimalo rekla telefonski, objasnila, ispričala..  žena je super 🤣
    Mislila sam da prvo tamo nazoveš pa pitaš da li su imali takvih slučajeva, a onda će onda tebi poslati sve što morate dostaviti direkciji hzzo. Tako je i meni poslala spisak dokumenata, koje trenutno prikupljamo. Al čisto ono, da si provjeris iz prve ruke,  zbilja će ti žena dati sve info za dalje.. Šta i kako.. 
    Što se tiče Praga, super da su te zvali, sad sve znate.. dobili ste i još jedno mišljenje👍 probaj nazvati pa se raspitaj... 
    Broj- 01/6397-426 ili 01/6397-427 
    .
    Ljubice, evo naša draga Momtobe je sve nekako lijepo objasnila..  muž se doista napatio,  kao i moj nažalost..  mi se se isto dogovorili probati samo mTese uskoro i ako bude neuspješno, idemo na donaciju. Iako imamo do 30 godina, mislim da je muž dovoljno patnje prošao. Sve ovisi o vama, da li imate snage, želje, volje još tragati.. i koliko vremena zapravo imate, u kojim ste godinama..  🤷‍♀️
    Što god odlučite, mi ćemo vas s foruma podržati! Žao mi je što sve dosada bilo neuspješno 😔
    .
    Ivona, ako čitaš i ako se ne varam muž je trebao sad nekako ponoviti spermiogram, kako ste prošli? Ima li što novoga kod vas?🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    04. Ožujak 2023. 09:49

I da, draga Momtobe, mog muža muče vinjete i kakav vam je bio put do Praga. 🤣🤣 
    Možeš li to malo opisati, što ste morali imati, sad vjerujem da će biti lakse na granicama.🤷‍♀️ ali evo, samo da mi kažeš što ste sve morali imati i gdje ste nabavljali? 😋

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    04. Ožujak 2023. 13:41

Cure beta mi je negativna, 12dnt, nema smisla ponavljati. Prekidam terapiju pa će nam u ponedjeljak reći što dalje. Nisam mogla čekati i napravila sam test jučer koji je bio negativan i to me jako rastužilo, ali sam se nekako nadala da je možda lažan, i otišla izvaditi betu da budem sigurna. U ponedjeljak ćemo biti pametniji i znati što dalje 🙁

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    04. Ožujak 2023. 13:48

Crvenkapica94

Cure beta mi je negativna, 12dnt, nema smisla ponavljati. Prekidam terapiju pa će nam u ponedjeljak reći što dalje. Nisam mogla čekati i napravila sam test jučer koji je bio negativan i to me jako rastužilo, ali sam se nekako nadala da je možda lažan, i otišla izvaditi betu da budem sigurna. U ponedjeljak ćemo biti pametniji i znati što dalje 🙁

Užasno mi je žao. Otugujte i brzo skupite volju i snagu za dalje. Grlim te🤗❤

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.