AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    momtobe2022
    13. Veljača 2023. 20:05

[ol]
    [li]Da, otprilike 2 mjeseca. Znam da smo predali negdje u 12. mj., a na postupak smo išli početkom veljače. [/li]
    [li]Tako je, oni sami komuniciraju i rješavaju sve financije. Vi samo imate eventualne doplate. [/li]
    [li]Upitnik i sve papire ispunjavate tamo. Ima ih HRPA i pripremite se na puno čitanja, ispunjavanja i potpisivanja. Sve što vam nije jasno možete ih odmah pitati i sve objsne. Ne dobivate sve papire natrag, pa si možda neke dijelove fotkajte ako mislite da su važni i ako ih želite opet čitati. Sve je na hrv, naravno. [/li]
    [li]Muž zapravo ne može biti s tobom osim kad su papiri u pitanju, a to se obavlja u predvorju. Punkcija i transfer odvijaju se u operacijskoj sali i samo ti možeš ući u taj trakt. Za punkciju se pripremaš (braunila, krv) u sobi s 4-5 cura. To sve traje otprilike 2 sata, pa muž može malo prošetati. Moj je jesti 😅 Na istom si mjestu i prije transfera koji se radi u istoj sali gdje je i punkcija. Transfer je kraći, za sat vremena si gotova (iako sve traje 30 sekindi, ali čekaš red). Klasično balkanski jer u našim bolnicama ničeg nema, ja sam spremila torbu sa spavaćicom, papučama, ručnikom, ogrtačem… 😂 Ništa ti ne treba, sve dobiješ. [/li]
    [li]Oni dogovore smještaj, ali najavi im to preko maila da trebaš. Imaju svoj u klinici i hotel par stotina metara dalje. Mislim da se cijena razlikuje u 5€. Meni se više svidjela njihova soba u klinici i doručak je finiji, ali hotel je i više nego pristojan ako oni budu popunjeni. Oni će ti vjerojatno prvo ponuditi svoj ako ima mjesta. Čini mi se da imaju samo 6-7 soba. [/li]
    [/ol]

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Crvenkapica94
    13. Veljača 2023. 20:17

momtobe2022

Tratinčice, hvala ti, odlično smo! Beba za poželjeti, radujemo se svakom novom danu i uživamo šetnjama na suncu.
    Mislim da ćete od 4. do 6. mjeseca dobiti odgovor. Pogotovo ako kažete da vam je hitno i da vas u Pragu čekaju. Tako sam im ja rekla😂Odgovor nam je stigao dan prije nego smo krenuli na put. Mi smo odlučili ići u tom ciklusu dobili odgovor ili ne i eto, sreća je bila na našoj strani. Doslovno sam večer prije puta printala njihove dokumente koje su poslali i papire za prelazak granice (neke korona gluposti).
    Kad smo mi slali i skupljali papire u bonicama je bio kaos tako da za psih. savj. nitko nije pitao niti ga zajednički proveo. Suprug i ja nismo bili skupa niti na jednom pregledu ni razgovoru sve dok nismo došli u Prag. On je ovdje imao kratak razgovor prije vađenja krvi za mikrodelecije i kariogram, ali više se od odnosilo na bolesti u obitelji. Nažalost, po tom pitanju nisam od koristi jer smo mi to sve obavili bez zajedničkog savjetovanja. Nabolje pošalji upit na Rebro, možda vas naruče ili odite privatno kod nekog psihologa na razgovor, pa priložite.
    Crvenkapice, držim fige da te ohss zaobiđe. Kad sam čula da je došlo do toga nije mi uopće bilo žao što se transfer odgađa jer znam da bi trudnoća to znatno pogoršala i zbilja mi se nije ležalo u bolnici. I ovako mi je bilo užasno. Trbuh pun vode kao da sam 6 mj. trudna. Meni je ohss nastupio tek 5 dana nakon punkcije. Prije nisam imala apsolutno nikakve simptome. Drugi put nisam uzela bo od 1. dc jer mi se nije dalo toliko dugo biti doma i nisam toliko brinula oko odgađanja transfera jer je bio u prirodnom ciklusu. Sve i da nešto pokupim nisam bila ni na kakvim lijekovima i ne bi bila neka velika šteta. Na dan puta otvorila sam klasično bo za mpo, ne ovo za komplikacije.
    Mimice, drži se i sretno dalje! Meni je tek trudnoća ‘sjela’ kad je došao uredan Nifty.👶🏻🤍

Hvala ti na odgovoru i informacijama ❤️
    Ma da, meni isto ne bi bilo žao da se odgodi u slučaju ohss-a, bolje pričekati pa u prirodnom ciklusu. Ali nadajmo se da neće ni doći do toga 💪🏻🤞🏻

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    13. Veljača 2023. 21:28

Momtobe,  ajme ženo, svaki puta pomislim kako si divna i hvala ti na strpljenju da daš odgovore!🥰
    Ok. Taj dio mi se sad jasniji.👍 kontam sve.
    1.Jel tamo također komuniciramo sa hrvatskom?
    2.Dobila sam popis pretraga za anesteziju, da li si to također i ti obavljala? Mislim, da li su te taamo tražili nalaz od našeg anesteziologa?
    I još samo nešto...🤣🤣 znam da sam grozna🙄🙄
    3. Pošto se u našem gradu ne rade mpo postupci,  da li si možda upućena u to dal ja mogu u bolnici kod svog doktora humane obavljati folikulometrije i to sve prije ili moram npr u Zagreb u neku mpo bolnicu?
    Jedino me to još brinee🤣🤣 mislim, pitat ću ih svakako al eto, možda znas?
    .
    Crvenkapice,  navijamo 🤞🤞

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Crvenkapica94
    14. Veljača 2023. 15:20

Evo novosti, bila danas na ultrazvuku, ima puno folikula, ali malo su sporiji, povećali su mi dozu Gonala, i sutra ću opet na ultrazvuk pa vađenje petak ili subotu 🤞🏻

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    14. Veljača 2023. 17:27

Crvenkapica94

Evo novosti, bila danas na ultrazvuku, ima puno folikula, ali malo su sporiji, povećali su mi dozu Gonala, i sutra ću opet na ultrazvuk pa vađenje petak ili subotu 🤞🏻

Super. Baš mi je drago da ide kako treba 😁
    Nadam se da će biti i smrzlića.. 🤞🤞

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    14. Veljača 2023. 18:21

Cure moje, ja sam se sad tako ismijala s mojim mužem..🤣🤣
    Kazem ja njemu poslije ručka da si spremi torbu, ionako to ništa za bolnicu ne koristi kod kuće... Pa ono, čisto par glavnih stvari da si pripremi, da nam ne bude strka i panika...
    Kaže on " ok evo idem odmah pa ću spremit "
    Dolazi za 2 minute " A gdje je moja putna mala torta"
    Ja odgovorim.
    Evo ga za par sekundi " A šta ja trebam ponijet"
    Ja odgovorim.
    Evo ga opet " e a koji rucnik da ponesem i gdje su mi one papuče "
    Ja odgovorim. 
    I tako se ponovilo još za par stvari.
    Kaže nakon 10 minuta " evo gotov sam"!!
    Ja se mislim " jeeej hvala Bogu, barem me nije pitao za pidzamu, barem nešto zna spremit sam" 
    Ja dođem pogledat.. A on.. uzeo najgoru pidzamu koja je sva flekava ( neda se oprat) i po donjem i po gornjem dijelu, široka mu je jer je smrsavio i još baš ta pidžama nije komplet nego neka majica i donji dio..  
    Žene moje, ja se bezveze ponadala 🤣🤣🤣
    10 minuta broji jer mu ne dam ponijet pazite sad, NAJDRAZU PIDZAMU!!🤣🤣🤣🤣🤣

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    14. Veljača 2023. 19:16

Tratinčica123

Kazem ja njemu poslije ručka da si spremi torbu, ionako to ništa za bolnicu ne koristi kod kuće… Pa ono, čisto par glavnih stvari da si pripremi, da nam ne bude strka i panika…
    Ja odgovorim.
    Ja odgovorim.
    Ja odgovorim.
    Ja se mislim " jeeej hvala Bogu, barem me nije pitao za pidzamu, barem nešto zna spremit sam"
    Ja dođem pogledat.. A on.. uzeo najgoru pidzamu koja je sva flekava ( neda se oprat) i po donjem i po gornjem dijelu, široka mu je jer je smrsavio i još baš ta pidžama nije komplet nego neka majica i donji dio..

E sad si i mene nasmijala, svi su isti! 😂😂
    Ja sam svom mužu spakirala piđamu novu novcatu koju nikad nije nosio jer obično spava isto tako u starim, i ništa nije komplet 😂 i onda se kasnije žalio da mu nije bila dobra jer je materijal "pretvrd" 😂 
    A taj dan kad je bio na zahvatu, dok sam čekala, našla sam slučajno u sinsayu majicu na kojoj piše "check my balls" 😂😂 (neka božićna) ali meni je bila urnebes i to sam mu donijela kad se probudio pa je nosio to po klinici 😂
    i sve mu pripremila, on cijelo vrijeme govorio da mu ne treba ništa, a na kraju je sve skoro iskoristio. Obavezno mu spakiraj i uske bokserice (ako to inače ne nosi) jer je preporuka da se nose uske nakon zahvata. 

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    14. Veljača 2023. 20:39

Crvenkapica94

Tratinčica123

Kazem ja njemu poslije ručka da si spremi torbu, ionako to ništa za bolnicu ne koristi kod kuće… Pa ono, čisto par glavnih stvari da si pripremi, da nam ne bude strka i panika…
    Ja odgovorim.
    Ja odgovorim.
    Ja odgovorim.

E sad si i mene nasmijala, svi su isti! 😂😂
    Ja sam svom mužu spakirala piđamu novu novcatu koju nikad nije nosio jer obično spava isto tako u starim, i ništa nije komplet 😂 i onda se kasnije žalio da mu nije bila dobra jer je materijal "pretvrd" 😂
    A taj dan kad je bio na zahvatu, dok sam čekala, našla sam slučajno u sinsayu majicu na kojoj piše "check my balls" 😂😂 (neka božićna) ali meni je bila urnebes i to sam mu donijela kad se probudio pa je nosio to po klinici 😂
    i sve mu pripremila, on cijelo vrijeme govorio da mu ne treba ništa, a na kraju je sve skoro iskoristio. Obavezno mu spakiraj i uske bokserice (ako to inače ne nosi) jer je preporuka da se nose uske nakon zahvata.

Hahaha strašno, baš su isti 🤣 al sta cemo s njima...
    Moj bi išao bez ičega, da ga pustim.🤣🤣
    Toop za majicu, morat ću i ja svom takvu nabaviti Hahahaha predobro!🙈
    .
    Kako je tvom mužu sad stanje testisa? Jel sve ok? Jel se oporavio skroz? Koliko ste dobili zabranu odnosa i jel se pridržavate?
    Hvala za info što ponijeti, to već nosi pa nije problem😘

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    14. Veljača 2023. 21:45

Tratinčice, nema frke! Dugi i detaljni odgovori su profesionalna deformacija 😅 Nekad dobro dođe. 
    [ol]
    [li]Tamo komunicirate na hrvatskom. Koordinatorica te vodi do sobe za pripremu/sale. Ona nije s tobom na samom postupku jer stalno ulazi i izlazi i dočekuje parove. Tamo će ti na engl. reći par rečenica. Lezi, sjedni, opusti se, zaspat ćeš i slično. Zbilja ništa posebno. Koordinatorica ti kasnije objasni sve nalaze, da trrapiju i upute. [/li]
    [li]Da, taj nalaz je obavezan i ako se dobro sjećam, ne smije biti stariji od mj. dana, ali to će ti oni reći. Radila sam privatno EKG i obavila pregled kod dr. interne medicine. To im je bilo dovoljno.[/li]
    [li]Pragu je svejedno gdje ćeš raditi folikulometriju, to nek ti bude najmanja briga. Njih samo zanima nalaz i slika s UZV. Radila dam ju u privatnoj klinici, ali vjerujem da možeš i kod svoje dr. Meni je ovdje dr. to samo ‘tehnički’ odradio. Sve upute vezane za terapiju dobivala sam od njih. UZV sam planirala u jutarnjim satima i odmah nakon pregleda sve slikala i slala mailom. Odg. bi došao za sat-dva s uputama trebam li produžiti terapiju ili ju promijeniti i kad da sljedeći put odem na UZV. U konačnici oni ti kažu kad da uzmaš štopericu i kreneš prema njima. [/li]
    [/ol]

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Crvenkapica94
    14. Veljača 2023. 22:02

Tratinčice sad je okej, svi šavovi su ispali, još je malo na dodir tvrdo oko ožiljka, ali to je normalno. 2 tjedna je bio na bolovanju, mijenjao flastere svaki drugi dan. Sad normalno radi sve. Za odnose su nam rekli tako 2 tjedna da čekamo, a taman nakon toga ja dobila menstruaciju pa se malo i produžilo. Nije bio problem pridržavati se, mislim da je bitno to dok šavovi ne ispadnu (bar su nama tako rekli). 

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.