AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crvenkapica94
    13. Veljača 2023. 08:53

momtobe2022

Crvenkapica94

S inekcijama nemam problema jer sam na inzulinu inače, bodem se svaki dan pa mi je to najmanji problem 😂 (sreća u nesreći)
    A za trudnoću se ne nadam previše prvi put, ne znam što bi mislila. Ušla sam na onu temu potpomognute pa kad vidim koliko tek tamo ima žena i koliko su puta išle na ivf muka mi dođe odmah. Naravno nitko to ne može znati i daj bože da uspije iz prve, ali koliko vidim i čujem od drugih većini uspije tek iz kasnijih pokušaja (jer prvi put je tu i vađenje jajnih stanica pa je tijelo već opterećeno). Ne znam imate li vi kakve priče, jel kome uspjelo odmah isti ciklus kad je bilo i vađenje? I jel znate može li se ukoliko ne uspije, ići odmah idući ciklus opet na transfer?

Draga Crvenkapice, budi pozitivna, nama je uspjelo iz prve i ostalo nam je još puno smrznutih braca i seka. 🙃 Kako je dr. rekao, slučajevi azoo u kojima žena nema većih problema su uglavnom ‘ziceri’. Točno to je bio njegov izraz, a isto je potvrdila i dr. koja je vodila trudnoću.
    Na transfer nisam išla u ciklusu kad su vađene JS jer je došlo do hiperstimulacije. Uzrokovale su je dvije Ovitrell injekcije koje mi je kao terapiju dao dr. iz Praga. Ovdje se dr. čudio zašto dvije štoperice, a i žena u ljekarni je komentirala da se ne sjeća da je ikad ikome prodala dvije. 😅 Tim ju je više čudilo jer je moja stimulacija bila jako blaga. Baš me zanima kakav će prijedlog terapije vama dati.
    Na transfer sam išla za mjesec i pol u prirodnom ciklusu. Dobila sam samo jednu štopericu dan prije. Dakle, jedan ciklus je preskočen da se tijelo odmori. Dr. ovdje je rekao da se on zalaže za FET više nego ET baš zbog toga što je tijelo odmorno i spremnije, ali mislim da to ne utječe pretjerano na uspješnost postupka.
    Mi smo na odgovor HZZOa čekali možda 2 mjeseca. Pokrivaju sve, ali nabere se more dodatnih troškova koji nisu na popisu tako da ipak treba imati neki iznos spreman.

Hvala na ohrabrenjuuu ❤️❤️
    Ni ja nisam čula za 2 štoperice nikad 🤷🏻‍♀️ kod mene isto postoji rizik za OHSS jer imam pcos i visoki amh, zato je i
     doktor rekao da će ići blaža stimulacija i zasad je sve okej 🤞🏻 od Gonala i Orgalutrana nemam nekih reakcija osim slabog pritiska (slično kao pred menstruaciju, ali manje), a to je koliko znam normalno sve. 
    Kako ste vi? 🥰🥰
    No-give-up jeste dobili kakav odgovor iz Cita? 

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Crvenkapica94
    13. Veljača 2023. 09:01

I još jedno pitanje momtobe, jesi ti oba puta (kad si išla na vađenje jajnih stanica i opet za mjesec ipo na transfer) uzimala bolovanje od 1.dana ciklusa? Može li se to bolovanje od 21 dan (na kojem sam sad i ja, šifra je N98, komplikacije s potpomognutom oplodnjom) uzimati svaki put kad se ide u novi transfer? To me baš muči jer radim s malom djecom i stvarno ne želim da mi bezveze odgađaju išta u slučaju da skupim neke zaraze ili koronu. Mislim naravno da se nadam da će uspjeti iz prve i da neće biti potrebe za tim❤️, ali za svaki slučaj volim biti spremna na sve scenarije 🙈😂

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    13. Veljača 2023. 09:01

Momtobe,  možeš li mi pojasniti što ovo znači- ta rečenica vezana za psihološko savjetovanje. 
    Jeste li morali proći razgovor sa psihologom ili tko to izdaje? 
    https://ibb.co/zsdGvDd
    ...
    Crvenkapice, drago mi je dobro podnosis terapiju. Vidjet ćeš, uspjet će odmah, navijamo🤞🤞🤗

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Mimica91
    13. Veljača 2023. 12:44

Cure pratim vas redovito. 
    Crvenkapica navijamo da uspije iz prve. A ne vidim razlog zašto ne bi opet mogla na bolovanje.
    Tratinčica još ništa od Hauptmana? A rekao je da će brzo.... Nadam se da će bit do kraja veljače... 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

Tratinčica123☺
    13. Veljača 2023. 12:48

Mimica91

Crvenkapica navijamo da uspije iz prve. A ne vidim razlog zašto ne bi opet mogla na bolovanje.
    Tratinčica još ništa od Hauptmana? A rekao je da će brzo…. Nadam se da će bit do kraja veljače…

Vidim da je sve u redu? Drago mi je da trudnoća napreduje.🥰🤗
    Da, još ništa. Zaista sad postajemo nestrpljivi, samo želimo da se jedan teret skine s naših leđa ..
    Najgore je to što sam 6 mj totalno paše za donaciju, a ne možemo ništa dalje poduzeti dok ne obavimo zahvat, ne nadam se previše nažalost, trebamo biti realni.  Ja se nadam da će zvat u 2 mjesecu.🙏🙏

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

Tratinčica123
    13. Veljača 2023. 12:50

Tratinčica123☺️

Mimica91

Tratinčica još ništa od Hauptmana? A rekao je da će brzo…. Nadam se da će bit do kraja veljače…

Vidim da je sve u redu? Drago mi je da trudnoća napreduje.🥰🤗
    Da, još ništa. Zaista sad postajemo nestrpljivi, samo želimo da se jedan teret skine s naših leđa ..
    Najgore je to što sam 6 mj totalno paše za donaciju, a ne možemo ništa dalje poduzeti dok ne obavimo zahvat, ne nadam se previše nažalost, trebamo biti realni. Ja se nadam da će zvat u 2 mjesecu.🙏🙏

Ne znam što mi se dogodi da nestane slika i opis ispod haha to sam i dalje ja 🤣🤣

Trudimo se od 9/21.

Mimica91
    13. Veljača 2023. 12:54

Tratinčica da, u srijedu imamo ultrazvuk, bit ću točno 12 tjedna, nadam se da će se potvrditi da je sve u redu jer to bi značilo da ulazimo u drugo tromjesečje pa će biti koliko toliko lakše.
    Ja vjerujem da će vas zvati uskoro. Ali pripremite se da će zvati dva, tri dana prije operacije. Mog muža zvali u utorak da mu je operacija u petak. Ne stigneš se niti psihičkih pripremiti..
    Nadam se da će se ipak nešto uspjeti probali kod vas, sigurno ne bi H biti radio operaciju da nema baš nikakve šanse. 
    A ako ne, imate hvala Bogu druge opcije ❤️

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

Tratinčica123
    13. Veljača 2023. 14:15

Mimica91

Tratinčica da, u srijedu imamo ultrazvuk, bit ću točno 12 tjedna, nadam se da će se potvrditi da je sve u redu jer to bi značilo da ulazimo u drugo tromjesečje pa će biti koliko toliko lakše.
    Ja vjerujem da će vas zvati uskoro. Ali pripremite se da će zvati dva, tri dana prije operacije. Mog muža zvali u utorak da mu je operacija u petak. Ne stigneš se niti psihičkih pripremiti..
    Nadam se da će se ipak nešto uspjeti probali kod vas, sigurno ne bi H biti radio operaciju da nema baš nikakve šanse.
    A ako ne, imate hvala Bogu druge opcije ❤️

Super. Baš mi je drago. Kakve simptome imaš?🤗
    Javi nam se nakon pregleda. Bit će to sve dobro do kraja ❤
    .
    Da, znam. Spremni smo za to, barem mislimo da smo se pripremili.🤣
    Planiram ovaj tjedan oprat mužu pidzamu i spremiti mu torbu haha kao djetetu,  on je pogubljen više od mene🤣
    Pa ono, ostale planove ćemo valjda uspjeti otkazati, tj najgore zbog posla, ali svi znaju što čekamo pa ono, nadamo se razumijevanju😁 kako bude, bit će. Samo da ne čekamo još predugo.🙏

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    13. Veljača 2023. 18:22

Tratinčice, hvala ti, odlično smo! Beba za poželjeti, radujemo se svakom novom danu i uživamo šetnjama na suncu. 
    Mislim da ćete od 4. do 6. mjeseca dobiti odgovor. Pogotovo ako kažete da vam je hitno i da vas u Pragu čekaju. Tako sam im ja rekla 😂 Odgovor nam je stigao dan prije nego smo krenuli na put. Mi smo odlučili ići u tom ciklusu dobili odgovor ili ne i eto, sreća je bila na našoj strani. Doslovno sam večer prije puta printala njihove dokumente koje su poslali i papire za prelazak granice (neke korona gluposti). 
    Kad smo mi slali i skupljali papire u bonicama je bio kaos tako da za psih. savj. nitko nije pitao niti ga zajednički proveo. Suprug i ja nismo bili skupa niti na jednom pregledu ni razgovoru sve dok nismo došli u Prag. On je ovdje imao kratak razgovor prije vađenja krvi za mikrodelecije i kariogram, ali više se od odnosilo na bolesti u obitelji. Nažalost, po tom pitanju nisam od koristi jer smo mi to sve obavili bez zajedničkog savjetovanja. Nabolje pošalji upit na Rebro, možda vas naruče ili odite privatno kod nekog psihologa na razgovor, pa priložite. 
    Crvenkapice, držim fige da te ohss zaobiđe. Kad sam čula da je došlo do toga nije mi uopće bilo žao što se transfer odgađa jer znam da bi trudnoća to znatno pogoršala i zbilja mi se nije ležalo u bolnici. I ovako mi je bilo užasno. Trbuh pun vode kao da sam 6 mj. trudna. Meni je ohss nastupio tek 5 dana nakon punkcije. Prije nisam imala apsolutno nikakve simptome. Drugi put nisam uzela bo od 1. dc jer mi se nije dalo toliko dugo biti doma i nisam toliko brinula oko odgađanja transfera jer je bio u prirodnom ciklusu. Sve i da nešto pokupim nisam bila ni na kakvim lijekovima i ne bi bila neka velika šteta. Na dan puta otvorila sam klasično bo za mpo, ne ovo za komplikacije. 
    Mimice, drži se i sretno dalje! Meni je tek trudnoća ‘sjela’ kad je došao uredan Nifty. 👶🏻🤍

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    13. Veljača 2023. 19:18

Momtobe, jako mi je drago zbog vas. I zaslužili ste jednu malu dobricu.  Uživajte u svakom danu🥰
    1.Znači vi ste neka 2 mjeseca čekali odgovor ?
    2. Hzzo direkt uplaćuje u Pronatal, mi nemamo ništa s tim novcima?🤣
    3. Onaj upitnik ( kakav donator treba biti) to ste popunjavali kad ste stigli tamo ili preko e maila?
    4. Jel muž cijelo vrijeme tamo mogao biti s tobom?
    5. Oni nam dogovore smještaj tamo?😁🤗
    Hvala ti puno. I sori na 1000 pitanja, od velike si nam pomoći.❤

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.