Beba Zdravlje i njega bebe 14. rujna 2018.

Potresan video: Mama pokazala opasne posljedice hripavca

Foto: Facebook/Jessica Leigh Boren
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Upozorenje jedne mame trenutno se širi društvenim mrežama nakon što je njezin necijepljeni sin dobio hripavac

Mama Jessica Boren nedavno je podijelila priču koja se širi društvenim mrežama. Naime, ona je priznala da je zauzela stav o necijepljenju sa svojim najmlađim sinom kada je navršio šest mjeseci, djelomično zbog propagande o cijepljenju na društvenim mrežama. 

cijepljenje Možda te zanima... Imate li i vi dvojbe oko cijepljenja? Beba

Uz fotografije i video svog 18-mjesečnog sina, ona je napisala: "Ovo je dječak koji se bori s disanjem, koji poplavi sa svakim kašljem. Kašlje preko minute svaki put. Više puta tijekom jednog sata. Već pet dana. Stanje se pogoršava svake sekunde. Ovo je moje najsretnije dijete, nesposobno smijati se bez kašljanja."

ETA: My husband was also sick, but he had Rhinovirus (common cold) which Brody also tested positive for! Brandon (husband) did not have Whooping Cough.

Objavljuje Jessica Leigh Boren u Srijeda, 5. rujna 2018.

Objasnila je kako je odvela sina na Hitnu dva puta, a oba puta rečeno joj je kako njezino dijete ima virusnu infekciju. Nakon što je sama istraživala, došla je do zaključka kako njezin sin ima hripavac, zaraznu bolest izazvanu bakterijom Bordetella pertussis. Iako su liječnici tvrdili kako je malo vjerojatno da se radi o hripavcu zbog rijetkosti te bolesti, majka je inzistirala da testiraju njezino dijete. Nakon što se testiranjem pokazalo kako je bila u pravu, dijete su ostavili u bolnici sljedeća četiri dana. 

Mama bolesne bebe: 'Kad bih mogla vratiti vrijeme, cijepila bih se'

Iako će se maleni oporaviti, mama priznaje kako osjeća veliku krivnju i grižnju savjesti što je svoje dijete, ali i druge oko njega dovela u takav rizik

Cijepljenje protiv difterije, tetanusa i pertusisa (hripavca)

"Ovime ne želim napasti sve one koji se protive cijepljenju niti kriviti ili osuđivati nekoga. Odluke koje sam donijela bije su moje odluke, temeljene isključivo na mom nedostatku znanja i strahu. Ovime samo želim pokazati posljedice necijepljenja svog djeteta pravilno", napisala je mama. 

Njezina objava već sada je podijeljena preko 116 000 puta, a Jessica se nada kako će njezina poruka doći do roditelja diljem svijeta i proširiti svijest o cijepljenju. "Ovo je naša priča, u nadi da će naše grozno iskustvo pomoći informirati druge obitelji. Molim se da nijedna druga mama ili tata ne moraju svjedočiti ovakvim mukama svog djeteta."

Možda te zanima... Nikako da prestane kašljati? Počele su alergije, ali pokušaj utvrditi tip kašlja Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.