Beba Zdravlje i njega bebe 19. studenoga 2015.

Mama objavila snimku bebe koja se guši u kašlju

kasalj
Foto: Rebecca Harreman/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama je na Facebooku objavila kratku video snimku svoje bebe koja ne može doći do daha od jakog kašlja, a cilj joj je bio upozoriti roditelje da cijepe svoju djecu protiv hripavca

Mama Rebecca Harreman je na Facebooku objavila kratku video snimku svoje bebe koja ne može doći do daha i guši se u jakom kašlju, a ovom snimkom želi roditelje upozoriti da cijepe svoju djecu protiv hripavca. Njezin video pregledan je preko milijun puta, dobila je mnoge poruke podrške i zahvale, ali i negativne reakcije onih koji su protiv cijepljenja.

Rebecca je napisala: "Užasno sam umorna. Već više od tri tjedna dežuram kod sina i budim se svaki put kad zakašlje jer se bojim da će prestati disati. Svaki put! Ne mogu i ne želim prepustiti nekom drugom ovu dužnost, jer jednostavno ne mogu spavati. Zato, za one koji razmišljaju o tome treba li cijepiti sebe ili djecu ili ne... možda vas ovaj video uvjeri.

Imate li i vi dvojbe oko cijepljenja?

Nije me briga hoćete li me pokušati uvjeriti da cjepiva ne djeluju. Nije me briga što cjepiva imaju nuspojave, zato jer svaka osoba na svijetu reagira drugačije na svaki tip hrane, proizvoda ili lijek. Još me manje nije briga ako jednog dana dokažu da ne djeluju.

Znate li zašto? Zato jer ću barem na kraju dana znati da sam pokušala nešto da spriječim ovo i nisam samo sjedila i mislila: "Ah, dobro, cjepiva ionako ne djeluju i zato ću samo sjediti i neću raditi ništa". Zato jer ne raditi ništa je protiv svega što me čini majkom. Ne raditi ništa je jednostavno pogrešno".

Hripavac je zarazna bolest izazvana bakterijom Bordetella pertussis. Jak kašalj koji je karakterističan za ovu bolest uvijek je veliko iskušenje za dojenče jer uzrokuje privremeni prestanak disanja (apneja) koji dovodi do gušenja (asfiksija).

Nakon videa objavila je još jednu poruku i objasnila da više neće objavljivati javne poruke na Facebooku, jer je njen sin opet u bolnici, i ne stigne se baviti porukama nepoznatih ljudi, posebno protivnika cijepljenja koji je napadaju, a doživjela je i da joj privatne fotografije prijavljuju kao neželjen sadržaj.

Okay so I know I said I'd let the hate go. But I'm tired. Damn tired. I've been on duty for over 3 weeks having to wake...

Posted by Rebecca Harreman on 13. studeni 2015

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.