Beba Razvoj u 1. godini 16. kolovoza 2018.

Potaknite razvoj bebinog vida izraženim kontrastima

1/6
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Školska knjiga objavila je novu seriju slikovnica s izraženim kontrastima pomoću koje, zahvaljujući izraženim kontrastima, od rođenja možete poticati prirodan razvoj djetetova vida

Osjetilo vida, jedno od najslabije razvijenih osjetila novorođenčeta, postupno se razvija od rođenja do razdoblja između treće i pete godine djetetova života. Brojni stručnjaci u odgoju i obrazovanju poput dr. Ranka Rajovića, autora NTC* sustava učenja i suradnika UNICEF-a na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, ističu da djeca u prvih nekoliko mjeseci primjećuju isključivo jake kontraste koji potiču prve pokrete očiju nužne za razvoj mozga.

Najčešće greške koje usporavaju razvoj dječje inteligencije

Nova serija slikovnica Školske knjige s izraženim kontrastima namijenjena je djeci najranije dobi kako bi s pomoću kontrasta, zanimljivih likova i jarkih boja potaknule prirodan razvoj vida, ali i razvijale ljubav prema knjigama. 

mama beba djevojčica Možda te zanima... Vježbe za mozak od rođenja do treće godine djeteta Beba

Seriju slikovnica za mališane prepoznaje i Hrvatsko čitateljsko društvo te potiče upotrebu serije slikovnica s izraženim kontrastima u svojoj kampanji Čitaj mi, prvoj nacionalnoj kampanji za poticanje čitanja naglas od rođenja. Uz poticanje prirodnog razvoja djetetova vida, čitanje će omogućiti i radosno svakodnevno druženje roditelja i djece. 

Potražite prve knjižice za svoje mališane u seriji slikovnica s izraženim kontrastima: Moje prve boje, Moji prvi brojevi, Moje prve životinje, Moje prve suprotnosti, Moji prvi oblici i Moji prvi zvukovi.

Beba Možda te zanima... Kako se bebin vid razvija po mjesecima? Beba

*NTC sustav učenja usmjeren je na razvoj kognitivnih sposobnosti djece, temeljen na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih znanosti, posebno pedagoških – obiteljske pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

mama i djeca listaju slikovnice Možda te zanima... Kako odabrati slikovnicu primjerenu dobi djeteta? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.