Beba Dojenje 07. svibnja 2021.

Mama pokazala kako izgleda upala dojke uz važnu poruku

Foto: Instagram/mamaclog
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mastitis je česta poteškoća s dojenjem s kojom se bore mnoge mame, a često nisu ni svjesne da su njome uopće pogođene

Mame koje doje suočavaju se s raznim izazovima, a mastitis ili upala dojke jedan je od najčešćih problema s dojenjem. Bolna infekcija grudi koja utječe na mnoge žene koje doje može se razviti kao rezultat uvećanja ili blokade mliječnih kanala. Upaljena dojka je crvena, topla i bolna, žena često ima temperaturu i osjeća se vrlo loše. 

Dojenje Možda te zanima... Najčešći uzroci upale dojke i kako ih riješiti Beba

Mama iz Velike Britanije, Remi Peers je među tim ženama - i kao i toliko drugih majki, upala dojki je iznenadila Remi. Zbog toga je ona odlučila podijeliti svoju priču kako bi se skrenula dodatna pozornost na mastitis.

 

A post shared by MamaClog (@mamaclog) on

"Sjećam se buđenja u 3 ujutro dršćući, odijevajući svoj kućni ogrtač i pokrivajući se dodatnim dekama, pokušavala sam nahraniti svog sina. Bilo je strašno, boljelo je, tresla sam se i znojila, ali kosti su mi se smrzavale. U 5 ujutro probudila sam svog dečka i rekla mu da trebam u bolnicu. Moj očuh, liječnik, izmjerio mi je temperaturu i rekao da je malo povišena, ali da uzmem paracetamol i da pokušam zaspati. Došlo je 7 sati, nisam ni oka sklopila, a sad sam i povraćala i ponovno su mi izmjerili temperaturu. 40. Preko noći sam razvila sepsu, jer nisam bila u stanju prepoznati znakove mastitisa budući da tog dana nisam primijetila nikakve znakove mastitisa. Bila sam slomljena. Odvojena od svoje bebe dvije noći, na morfiju, i najjačim antibioticima, neprestano sam tražila pumpicu kako se stanje ne bi pogoršalo. Sestrin odgovor je bio: 'Imamo problema s pronalaženjem pumpice budući da nemamo puno majki koje doje ovdje.'"

Dojenje je najbolji način za pobijediti mastitis

Ova majka, koja je priznala kako joj dojenje nije došlo spontano, naglasila je kako mastitis nije samo bolno i strašno stanje, već i problem koji govori o puno većoj borbi roditelja

laylaygibson Možda te zanima... 'Ne priča se dovoljno koliko dojenje može biti teško' Beba

"Od žena se ne očekuje da se porode same, ali nekako se očekuje da će same dojiti i ne dijeliti svoja iskustva i probleme s drugima, i zbog toga mnoge majke odustanu od dojenja ako imaju problema već na samom početku."

Remi nije prva majka koja je podijelila svoju priču o mastitisu, ali ostaje činjenica: Ne postoji dovoljno informacija koje su dostupne novim majkama u vezi s tom komplikacijom dojenja. To je tako čest problem zbog kojeg mnoge majke odustanu od dojenja, iako ironično, dojenje je zapravo najbolji način za pobijediti mastitis. Ali, žene poput Remi Peers donose promjenu na najbolji mogući način - obrazovanjem drugih.

dojenje majka beba Možda te zanima... Pet najčešćih problema s dojenjem Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.