Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 24. ožujka 2017.

Rastopit će vas reakcija dječaka koji je saznao da će dobiti srce

Foto: Screenshot YouTube / AriEchoOfHope
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Petogodišnjem Ari Schultzu, dijagnosticirana je kritična aortna stenoza dok je još bio u majčinoj utrobi. Od 20. tjedna gestacije traje Arijev dug i neočekivan put, a nedavno je napokon saznao da će dobiti novo srce

U zadnje vrijeme, Ari je živio u dječjoj bolnici u Bostonu gdje je čekao transplantaciju srca. Nakon 211 dana čekanja, liječnici su podijelili s Arijevim roditeljima radosnu vijest da će njihov sin dobiti novo srce. Video pokazuje dirljiv trenutak kada su s Arijem njegovi roditelji, Mike i Erica, podijelili najsretniju vijest.

liam cedra Možda te zanima... Dječaku presadili čak osam organa, njegovoj starijoj sestri sedam Vrtić

Dakle, ja mogu ići kući sutra?”, Ari je pitao, pokušavajući zadržati svoje suze.

Ne sutra, ali ubrzo nakon toga”, njegov tata mu je odgovorio.

Transplantacija srca bila je uspješna. „On je stabilno i nalazi se na odjelu intenzivne njege. Izgleda kao da se lijepo odmara”, podijelili su njegovi roditelji, a zahvalili su se i donoru na svojoj YouTube stranici: „Mi ćemo zauvijek biti zahvalni donatoru i njegovoj obitelji na žrtvi, te ćemo misliti na njih svaki dan do kraja naših života.”

operacija srca Možda te zanima... Pismo mame kirurgu koji je operirao njezinog sina Beba

Arija još uvijek čekaju mnogi izazovi. Doživotno će piti lijekove kako mu tijelo ne bi odbacilo srce ili kako ono ne bi pobralo kakvu infekciju. Morat će paziti što jede i nositi se s oslabljenim imunološkim sustavom.

No, za sada, Ari ima novo srce i uskoro će vidjeti utakmicu Red Soxa. Sreća i veselje su neizbježni.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.