Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 09. ožujka 2017.

Djevojčice koje su pobijedile rak ponovno slave život

Foto: Facebook/Scantling Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografkinja Lora Scantling 2014. godine, fotografirala je tri malene djevojčice koje su vodile borbu s rakom. Nakon što su pobijedile bolest, djevojčice se svake godine ponovno fotografiraju kako bi podigle svijest o raku u djetinjstvu

Prekrasne fotografije djevojčica koje se bore s rakom prvi puta objavljene su 2014. godine, a prikazivale su tada  3-godišnju Rylie, 6-godišnju Rheann i 4-godišnju Ainsley u zagrljaju podrške. Emotivna fotografija postala je viralna, te se pojavila na internetskim stranicama i društvenim mrežama diljem svijeta, a od onda djevojčice svake godine ponovno poziraju zajedno.

djevojčice rak Možda te zanima... Djevojčice koje su preživjele rak ponovno pozirale zajedno Vrtić

Te fotografije bile su snažno iskustvo za Loru iz više razloga. "Moj očuh je izgubio borbu s rakom pluća, a ja sam htjela učiniti nešto što govori tisuću riječi koje privlače emocije", rekla je za Huffington Post.

"Izabrala sam rak u djetinjstvu, jer imam i prijatelja koji je izgubio svog malog dječaka zbog raka nekoliko godina prije toga", objasnila je. "Stavila sam post na Facebooku u kojem sam tražila djevojčice koje vode borbu s rakom, i portret je bio rođen!"

Iako su djevojke nisu nikad upoznale prije toga, postale su jako dobre prijateljice. Sada, nakon što su sve tri pobijedile zloćudnu bolest, ponovno su se okupile kako bi ponovile portret, ovaj put, u potpunosti zdrave.

"Nove fotografije pokazuju koliko su djevojčice narasle i kako zdravo sve izgledaju u odnosu na protekle godine!", rekla je fotografkinja. 

Na fotografiji, imaju zlatnu vrpcu, koja predstavlja svijest raka u djetinjstvu. Također su ponovno pozirale zagrljene. "Planiramo napraviti portret svake godine dokle god nas djevojke i svijet želi!", izjavila je Lora. 

Objasnila je da se ona i obitelji nadaju kako će djevojčice nastaviti inspirirati ljude i podići svijest oko raka u djetinjstvu s obzirom na činjenicu da je u Americi samo 4 posto financijskih sredstava uloženo za istraživanje raku u djetinjstvu.

Tijekom najnovijeg snimanja, djevojčice su se prisjetile svoje borbe s rakom. Rheann je rekla: "Rak je kao zmaj", na što je Ainsley odgovorila: "Da, a kemoterapija je kao princ". Rylie je simpatično dodala: "Rak se je petljao s pogrešnim princezama!" 

Ostale fotografije sa snimanja možete pogledati na službenoj stranici fotografkinje Lore Scantling. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.