Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 09. travnja 2016.

Dječaku presadili čak osam organa, njegovoj starijoj sestri sedam

liam cedra
Foto: Screenshot Youtube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječak iz Teksasa otpušten je iz bolnice nakon što je prošao vrlo rijetku i zahtjevnu operaciju kojom su mu transplantirali čak osam doniranih organa

Liama Cerdu (1) liječnici u Miamiju su operirali čak devet sati još u veljači. Presadili su mu jetru, želudac, debelo i tanko crijevo, gušteraču, oba bubrega i mokraćni mjehur.

Dječaka su morali operirati jer boluje od Berdonovog sindroma zbog kojeg je rođen s deformiranim debelim crijevom i mjehurom što mu je uzrokovalo poteškoće s probavom. Zato sve do poslije operacije nikada nije kušao pravu hranu, već su mu od rođenja hranjive tvari davali putem infuzije.

 

"Liam je sada jako dobro, odlično se oporavlja. Nakon operacije je počeo sasvim normalno jesti. Još nikada nije jeo kroz usta tako da sada uživa u dječjoj hrani", kazala je za ABC News dječakova majka Julissa. Najdraža mu je mrkva.

Iako je ovaj sindrom vrlo rijedak, Liam je drugi član obitelji Cerda kojemu je dijagnosticiran. Sličnu proceduru prošla je i njegova 6-godišnja sestra Delilah kojoj su liječnici u prvoj godini života transplantirali ukupno sedam organa.

Dječak darovao bolesnoj djevojčici novu šansu za život

'Do 4. mjeseca Matej je sedam puta boravio u bolnici i bio na operaciji'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.