Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 05. veljače 2016.

Dječak darovao bolesnoj djevojčici novu šansu za život

donatorsko srce heard martin ava william
Foto: Facebook/Jaime Heard
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

William je bio voljeno dijete. Svi su ga voljeli i on je volio njih. Nezamisliva tragedija koja se dogodila slomila je njegove roditelje. Ipak su odlučili pomoći maloj Avi i spasiti joj život

Tragična smrt dvogodišnjeg dječaka Williama Hearda dala je bolesnoj djevojčici novu šansu za život. William je doveden u dječju bolnicu nakon što se počeo gušiti zbog komada piletine. Čuvala ga je dadilja koja je odmah zvala hitnu pomoć. Stavljen je na aparate za održavanje života i preminuo je dva dana kasnije.

Mala Ava Martin živi više 650 kilometara dalje, u američkom gradu La Grange. Sa samo 13 mjeseci dijagnosticirano joj je zatajenje srca i primljena je na intenzivnu njegu. Rođena je s teškom srčanom manom i već je bila na dvije otvorene operacije srca. Nakon čekanja od 118 dana, obitelj Martin dobila je poziv da će Ava dobiti Williamovo srce.

'Do 4. mjeseca Matej je sedam puta boravio u bolnici i bio na operaciji'

Jaime Heard rekla je da su im liječnici odmah nakon Williamove smrti pristupili s mogućnošću da daruju njegove organe"Osjećali smo se jako dobro. Kao da je to odgovor na molitve da možemo dati dar iz naše tragedije i pomoći nekom drugom", izjavila je za ABC News"William je bio stopostotni dječak, ali s dražesnim ponašanjem. Volio je voljeti. U našoj kući je sad tišina. On je ispunjavao cijeli prostor veseljem i radošću i sad je teško tamo." 

Najveći dar nakon tragedije

Tri dana nakon Williamove smrti, 14. prosinca 2015., Avi je presađeno njegovo srce. "Suprug Brian i ja vrlo smo zahvalni na daru koji su dali našoj kćeri. Učinili su nesebičnu stvar darujući život drugom djetetu u svojim najmračnijim trenucima", rekla je Amie Martin dodajući da ne postoje riječi kojima bi mogli izraziti svoju zahvalnost. 

Nakon operacije, zajednički prijatelj ih je povezao preko Facebooka. "Aime je rekla da je poslije transplantacije prvo poslušala njegovo srce u Avinim grudima. Bilo je lijepo znati da sluša isto srce koje sam i ja slušala. Zagrliti Avu i znati da je William bio u mogućnosti pružiti joj život, bit će poseban trenutak", iskreno je rekla Jaime Heard za ABC News. Ove dvije obitelji dogovorile su susret kad se mala Ava oporavi

It’s #willywednesday, which means I’d normally be searching through the images on my phone to find just the right...

Posted by Jamie Heard on Wednesday, 23 December 2015

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.