Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 09. veljače 2018.

Projekt 'Zubić: Studenti uče djecu kako imati zdrave zube i lijep osmijeh

Foto: Facebook/Zubic
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Oralna higijena i briga o zdravim zubima počinje već s prvim zubićem, a da djeca sve to nauče kroz igru i zabavu brinu se studenti zagrebačkog Stomatološkog fakulteta u projektu "Zubić"

Svi znamo koliko je važan lijep i zdrav osmijeh mališana, ali i da se zubići čuvaju od malih nogu. U čuvanju zdravlja i osmijeha naših mališana pomažu i studenti Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2015. godine osnovali su projekt "Zubić" s ciljem da nastave ideju koja je u godinama prije toga bila prepoznata kao nužan korak u prevenciji zdravlja djece.

Cilj projekta "Zubić" je kroz igru i priču djeci približiti važnost adekvatne oralne higijene, ali i koliko je bitna ravnoteža cijelog organizma pomoću unosa zdravih nutrijenata kroz prehranu. Mladi entuzijasti djecu uče o anatomiji zuba i usne šupljine igrom na didaktičkim modelima, a djeca na veselim i poučnim radionicama demonstriraju četkanje zubiju pod budnim okom studenata.

Možda te zanima... Kalendar dječjih zubića od rođenja do 12. godine Beba

 | Author: Facebook/Zubic Foto: Facebook/Zubic

Tijekom radionica trude se svakom djetetu pristupiti individualno kako bi na završetku otišlo kući s puno znanja. Vrlo važan segment je približiti djeci stomatološku struku i odlazak zubaru kao nešto važno i zdravo. Kako izgledaju njihove radionice možete pogledati i pratiti na Facebook stranici Zubić.

Možda te zanima... 5 savjeta stomatologa za najbolju njegu dječjih zubi Vrtić

 | Author: Facebook/Zubic Foto: Facebook/Zubic

dijete, zubi, zubar Možda te zanima... Treba li dijete voditi zubaru kad počnu ispadati mliječni zubi? Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.