Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 07. siječnja 2019.

Zašto s godinu i pol ima samo sedam zubića?

dijete beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ima li razloga za zabrinutost ako dijete ima malo zubića, do kad traje nicanje mliječnih zubi i kad se treba javiti stomatologu, objašnjava Ivana Cekić

Moj sin ima 17 mjeseci i samo 7 zuba, 4 gore i 3 dolje. Ima li razloga za zabrinutost? Svi kažu da ne, ali zašto onda svi djetetovi vršnjaci imaju bar duplo više zubića od mog djeteta?

Odmah moram naglasiti da nema nikakvog razloga za zabrinutost vezano za nicanje mliječnih zubića kod vašeg djeteta. Nicanje mliječnih zubi završava s dvije i pol do tri godine djetetovog života. Jako je individualno kada će taj rast završiti i različit je od djeteta do djeteta.

beba stavlja prst u usta Možda te zanima... Simptomi nicanja prvih zubi Beba

U dobi nakon tri godine, ako nisu nikli svi mliječni zubi, i dalje se ne radi ništa, osim što se rentgen snimkom može utvrditi da li postoje zameci svih zubića. S obzirom da je vaš sin u dobi kada je još rano pričati o nedostatku nekih mliječnih zuba, pustite prirodi da učini svoje.

Kojim redom izbijaju mliječni zubi?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.