Beba Zdravlje i njega bebe 17. svibnja 2019.

Je li izbijanje zubića uzrok temperature i curenja nosića?

beba zubi
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dr.dent.med. Ivana Cekić objašnjava koji su simptomi nicanja prvih mljiečnih zubića, koliko izbijanje može trajati te ima li curenja nosa veze s izbijanjem zuba

Imam bebicu staru šest mjeseci koja ima temperaturu 38.2 i nosić joj curi. Je li moguće da joj izbijaju zubići jer jako slini i dolje na desnima se malo bijeli?

Nicanje mliječnih zubi često zna proći gotovo neopaženo, a na žalost češće se taj proces odvija uz simptome koji su karakteristični za nicanje zuba. Roditelji obično primijete da se sa djetetom nešto događa, razdražljivo je, lošije spava, nemirno, plačljivo i ponekad se javlja i blago povišena tjelesna temperatura.

Dijete u tom periodu, koji može trajati i do nekoliko tjedana, pojačano slini i ima potrebu stavljati i trljati po ustima vlastite rukice ili gumene predmete. Dok ne nikne zubić na tom mjestu, prisutan je otok i crvenilo, a ta faza može trajati i do nekoliko tjedana.

Blago povišena temperatura se ponekad javlja kao popratni simptom nicanja zubića i to je normalna pojava, ali curenje iz nosića kao što ste naveli, nije simptom koji povezujemo sa nicanjem mliječnih zuba.

beba stavlja prst u usta Možda te zanima... Simptomi nicanja prvih zubi Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.