Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 30. srpnja 2017.

Mamino upozorenje: Djevojčica doživjela toplinski udar u sobi

Foto: Facebook/Jennifer Abma
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Punih 20 minuta jedna je majka pokušavala probuditi svoju kćer koja je spavala u vlastitoj sobi. Curica je dobila toplinski udar a da uopće nije bila na suncu

Jennifer Abma objavila je fotografiju svoje kćeri kako bi svim roditeljima poslala upozorenje da dijete može dobiti toplinski udar i kad mirno spava u svojoj sobi i nije izloženo suncu. Naime, njezina kći je zaspala jedno popodne u svojoj sobi kao što to inače čini svako popodne. Kad ju je majka išla provjeriti, pronašla je znojnu, crvenog lica i s temperaturom. Pokušavala je probuditi ali joj to nije uspijevalo čak 20 minuta. Pozvala je hitnu pomoć.

U sobi je bilo jako vruće

Kad su liječnici došli izmjerili su joj šećer u krvi koji je bio 1,2, a treba biti 4. Dali su joj saharozu i ona je za nekoliko trenutaka počela jako plakati. Majka naglašava kako dijete taj dan uopće nije bilo na suncu ali kad je ušla u sobu u kojoj je spavalo bilo je jako vruće.

"Bio je to najstrašniji trenutak u mom životu. Nema ništa gore nego kad ne možeš probuditi vlastito djece. Moja kći je čisti dokaz kako dijete ne treba biti na suncu da bi dobilo toplinski udar", kaže majka te dodaje kako joj je teško ne kriviti sebe iako zna da nije njena krivnja što se to dogodilo.

yt Možda te zanima... Video koji pokazuje zašto nikad ne smijete ostaviti dijete u autu Vrtić

"To je lekcija koju sam naučila i nadam se da će drugi roditelji provjeravati sobe u kućama jer po ovoj vrućini mogu biti opasne kao i užareni automobil",  upozorila je Jennifer Abma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.