Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 19. rujna 2017.

Zabrinuta mama Kim: 'Zašto moja kći ne voli mlađeg brata?'

Foto: Instagram/kimkardashian
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prošle su gotovo dvije godine otkako je malena North postala starija sestra, ali njezina mama Kim Kardashian govori kako je njenoj kćeri i dalje potrebna prilagodba jer djevojčica ne voli svog brata

Kim Kardashian mama je četverogodišnje North i 21-mjesečnog Sainta. Nakon što je North bila ljubomorna što mama doji njezinog mlađeg brata Sainta, Kim je mislila kako se radi samo o fazi, ali ona nikako da prestane, a mama je zabrinuta što četverogodišnja North ne voli svog brata

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Možda te zanima... Starije dijete je ljubomorno zbog dojenja mlađeg? Kim ima trik Vrtić

"Ne znam je li to zato jer je starija sestra ili ne znam što drugo. Mislila sam da se radi samo o fazi. Ne voli svog brata, meni je teško, ali mislila sam: Ok, treba joj još par mjeseci da se privikne. Ali, sada - faza nikako da prestane."

"Ona misli da me je nadmudrila. Govori mi: 'Imamo čajanku, mama. Dječacima je zabranjeno! Tata, ni ti onda ne smiješ doći. Bez dječaka!' I tada zalupi vrata svom bratu pred nosom i on počinje plakati. A, kada su jedan pokraj drugoga, on ju voli imitirati i tada ona počinje plakati, a on počinje lažno plakati. A, ja mogu podići samo jednog od njih." 

mama, beba, sestra, ljubomora Možda te zanima... Mama, ja mrzim svog malog bracu! Roditelji

Natalija Stanković, prof. psihologije, objašnjava kako se nositi s ljubomorom kod dolaska novog člana obitelji: "Važno je dopustiti djetetu da bude ljubomorno. Rođenje mlađe sestre ili brata vrlo je velika promjena u životu djeteta. Možete mu, primjerice, reći: 'Rodila se tvoja seka i sada je i ona dio naše obitelji. Vjerujem da je i ti voliš kao i mi, no vidim da ponekad i nisi baš sretan – sada brinemo i pazimo i na tebe i na nju. Ti si mi i dalje važan i volim te. Vidim da si ponekad ljut i to je u redu. Svima će nam trebati vremena da se naviknemo na ovu novu situaciju.' I onda kada pripremimo dijete na rođenje brata ili sestre, na najbolji mogući način i kada vodimo brigu o tome da se i starijem djetetu posvetimo što više možemo, to ne znači da ćemo time spriječiti pojavu ljubomore. Ljubomora je normalan osjećaj, koji se ponekad javlja i koji nam 'šalje poruke' o nama samima, 'govori nam' o nečemu što nam je važno."

djeca beba brat Možda te zanima... Može li se izbjeći bratska ljubomora zbog rođenja bebe? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.