Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 05. kolovoza 2022.

Upozorenje: 5 tajnih izazova u odgoju petogodišnjaka

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Petogodišnjaci su rijetko glavna tema rasprava, a moj cilj je promijeniti tu stvarnost. Dobra priprema je pola posla', piše duhovita mama koja želi 'upozoriti' roditelje na petogodišnjake

Bebe su teške, razumljivo.

Dvogodišnjaci i trogodišnjaci su teški, razumljivo.

Ali, znate tko je još priča za sebe?

Petogodišnjaci!

"Petogodišnjaci su rijetko glavna tema rasprava, a moj cilj je promijeniti tu stvarnost. Dobra priprema je pola posla", piše mama dvoje djece, Lindsay Parkinson i dodaje pet duhovitih stvari koje želi da roditelji znaju o petogodišnjacima:

1. Izrazi

Ne koristite ih ukoliko niste zainteresirani za dražesni dijalog koji slijedi. Primjerice, naizgled bezopasna rečenica poput: "Ubila bih nekog za tu priliku", poprimit će odjekujući govor na temu 'ubijanje je loše', a sigurna sam da će nastaviti i dalje, na javnim mjestima, u vrtiću i slično. Već mogu zamisliti: "Moja mama je htjela ubiti nekoga ovaj vikend, ali..."

dijete, pitanje, zantiželja Možda te zanima... Temelj razvoja: Ne postoje besmislena dječja pitanja Vrtić

2. Pitanja

Očekujte jako puno pitanja. "Tko sve radi filmove? Kako rastu očne jabučice? Gdje idu psi kada umru? Mogu li ribe zatrudnjeti? Što se događa ovcama ako izbije tornado?" Ovakva i još puno sličnih pitanja možete očekivati u rano jutro prije kave ili u najvećoj žurbi i gužvi. Ako odgovorite na ova pitanja s lakoćom, klanjam vam se! 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

3. Razgovor o tijelu

U našoj kući, a vjerojatno i u vašoj - kupaonica je postala mjesto u kojem 95 posto vremena uvijek ima više od jednog čovjeka. S djecom je privatnost prestala postojati, a život se nastavlja čak i kad obavljate 'kupaonske' stvari. Takve situacije vode razgovorima koje nisam spremna podijeliti javno, razgovorima koje ponekad nisam spremna podijeliti ni privatno. Budite unaprijed upozoreni!

mama i kćer Možda te zanima... Sram zbog golotinje javlja se nakon pete godine Vrtić

4. Ponos znanja

Ako nauče nešto novo, možete se kladiti da će to htjeti podijeliti. Posebno ako to novo znanje uključuje nešto neobično ili provokativno. Poprilično sam sigurna da je moja kćer svima u vrtiću ispričala priču o menstruaciji. Moja jedina nada je da tu priču ispričala barem koliko toliko točno, odnosno da nije dodala svoj uobičajeni pečat 'mašte' koji dodaje u prepričavanju. 

5. Brutalna iskrenost

Ako nabacite nekoliko kilograma, možete očekivati nešto poput: "Mama, jesi li opet trudna?" Ili ćete se spremati za posao i čut ćete nešto poput: "To ćeš obući na posao??" Ili, ako ste sretnica poput mene, provest ćete 30 minuta kovrčajući kosu kako bi vas na izlazu iz kuće, nakon toliko muke i utrošenog vremena, netko pitao: "Zašto ti je kosa tako neuredna?" Da, možda ćete se ponovno ujediniti sa svojim egom u dobi od šest godina. 

averageparentproblems Možda te zanima... Izgleda poznato? Svakodnevni roditeljski problemi u slikama Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • illuminati667

    Join the great Illuminati today and become rich and famous. Are you seeking for wisdom and knowledge? Are you a business Man / woman, Pastor, politician, musician, doctor, footballer, student? Do you want to be a famous artist or an actor (e tc) and you want to be rich, powerful and famous in the world? Join the Illuminati New World Order and let you dreams come through, become a member today and receive the sum of 3 million euros ever week with a car whatsapp +12536174810 (chiefpriest666@gmail.com)

  • sofofom

    My companion is making $77 hourly at the PC. He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he uncovered on the web. This is the thing that he does... Give it a shot yourself... Visit Now... https://bit.ly/39JrDqt

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci