Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 07. lipnja 2023.

Tatina reakcija na ispad bijesa dvogodišnjeg sina oduševila sve

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vrištanje, bacanje po podu, histerija kroz koju ne dopiru vaše riječi, sve su to uobičajene čari odrastanja kroz koje prolaze dvogodišnjaci.

Baš ta druga godina dobila je i svoj službeni naziv zbog raznih promjena kroz koje dijete prolazi. I to nimalo laskavi naziv "terrible twos" (grozna druga). Osim čestih promjena raspoloženja, ovu fazu obilježavaju i napadaji bijesa, takozvani "temper tantrumi" te jasno i glasno 'ne' koje se sve češće čuje iz usta do tada umiljate bebe.

Kada dijete ima ispad bijesa vrlo je teško znati kako ispravno reagirati. Djeca ne dolaze s uputstvima i gotovo je nemoguće razmišljati u tom izazovnom trenutku kada i vaše srce kuca brzinom munje dok dijete vrišti. Ipak to ne znači da morate prihvatiti napade bijesa kao dio roditeljskog tečaja. Postavlja se pitanje što točno učiniti u takvim situacijama?

Možda te zanima... 15 razloga zašto su mala djeca tako često 'mali ljuti ljudi' Vrtić

Reakcija jednog tate na djetetov izljev bijesa postala viralna. Po povratku iz trgovine, dječak je odbio hodati do kuće. Legao je na pod i glasno vrištao. Zatvorivši vrata od automobila, tata nije ni trepnuo, već je jednom rukom uhvatio djetetovu jaknu i podigao mališana s tla. S namirnicama u jednoj ruci, a djetetom koje vrišti u drugoj, odšetao je do ulaznih vrata doma.

Video je počeo kružiti društvenim mrežama i oduševio je mnoge. 

Možda te zanima... Savjeti stručnjaka: Kako najbolje reagirati na ispade bijesa Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.