Vrtić 19. svibnja 2023.

Voditelj Andy Cohen podijelio video ispada bijesa svog sina oko keksa – i poznato nam je!

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditeljstvo je zbilja jedna divna stvar, čarobna čak, ali da možemo jednu stvar promijeniti ili izbaciti potpuno iz roditeljstva, to bi vjerojatno bili – ispadi bijesa. To je nešto što najteže podnosimo i najteže shvaćamo.

Volimo biti roditelji! Obožavamo! Nema jednostavno bolje stvari od roditeljstva, od tih malih stvorenja koja nam uljepšavaju i ispunjavaju život i koja toliko volimo da bismo sve za njih dali… Osim kad imaju ispad bijesa. Ajme, te ispade bijesa jednostavno ne možemo podnijeti. Toliko su nam često nerazumljivi, čak i kad sve proučimo, toliko neočekivani, ma koliko ih očekivali, toliko… Uf.

Popularni voditelj Andy Cohen podijelio je na Instagramu video jednog takvog ispada svog sina, a s tim se možemo skoro svi poistovjetiti. Odnosno svima nam je to poznato i svi znamo kako se osjeća tata Andy dok mališan drami oko – keksa. Iako, što god bilo tema ili povod, opet ćemo se pitati odakle to dolazi i zašto takva drama?!

Kad se Andy vratio s turneje na kojoj je predstavljao svoju knjigu (što, gledano unazad, može biti i jedan od skrivenih razloga za ispad bijesa, zar ne? Tako to u dječjim glavama funkcionira…) i družio se sa svojim klincima, njegov četverogodišnji sin Ben je počeo neutješno plakati. Razlog? Morao je podijeliti komadić svog keksa sa svojom 12-mjesečnom sestrom Lucy.

"Znači, plačeš jer sam ti dao keks? Zato plačeš?" kaže Andy. "Zato što sam otrgnuo komadić za Lucy kako bi ti to podijelio s njom? Pa, mislim da je lijepo što si to podijelio."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andy Cohen (@bravoandy)

Korak po korak, i na kraju videa, Andy žali što je svom djetetu uopće dao keks. Plač se nastavlja, a Ben i dalje jecajući odbija sjesti sa svojim tatom.

"Nisam ti trebao dati keks, možda se nijedan od ovih problema tada ne bi dogodio", zaključio je na kraju Andy poraženo. A mi se svi osjećamo kao da smo i mi to doživjeli. Možda zato što i jesmo? Možda ne u identičnom obliku, ali sve su to varijacije na temu.

U komentarima su mnogi roditelji izrazili svoju podršku kolegi roditelju, pokazujući da su se i oni našli u takvoj situaciji i da im je sve to zapravo vrlo poznato.

Znamo, da, znamo da je njima teško, znamo da se još uvijek ne mogu nositi s emocijama kojih je uistinu puno u toj dobi, ali opet, svejedno, često mislimo da ćemo izludjeti kad počne jedan od tih ispada bijesa. A doživjet će ga gotovo svako dijete s vremena na vrijeme i to je savršeno normalno. Kladimo se da ćete i vi samo suosjećajno kimnuti glavom, ali i da ćete osjećati kako vas steže u trbuhu od same pomisli na jedan od takvih…

Tata Andy je u svakom slučaju naučio da nekad nije najvažnije naučiti mališane dijeliti sve s braćom i sestrama, nego je ponekad, ako stvarno trebaš mir i tišinu, lakše dati svakome njegov keks ili potpuno preskočiti kekse.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.