Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 08. veljače 2021.

Mama je priznala da nikada ne kažnjava svoju djecu, izazvala je lavinu reakcija

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je podijelila javnost nakon što je priznala da nikad ne kažnjava svoju djecu, petogodišjaka i trogodišnjaka i jednostavno ignorira loše ponašanje...

Jedna je majka odlučila javno podijeliti svoju metodu odgoja te je izazvala burnu raspravu na društvenoj mreži. Na stranici Reddit napisala je sljedeće: „Moja glavna stvar u odgoju jest da ne kažnjavam svoju djecu; Ignoriram loše ponašanje i nagrađujem dobro ponašanje, ili ako rade nešto pogrešno, jednostavno ih preusmjerim." Budući da njezina obitelj ne podržava njezine odgojne metode, ova je majka upitala ljude na društvenoj mreži Reddit smatraju li njezin pristup razumnim. 

Također je napisala da djeci daje 'potpunu kontrolu' nad njihovim izgledom, odabirom odjeće i frizure  - otkrivajući kako je njezina kći nosila odijelo na sestrinom vjenčanju. Dodala je: "Oni odlučuju kako se žele odjenuti, kakvu frizuru žele nositi, žele li pričati s nekim ili ne, itd. Moja kći ima kratko ošišanu kosu jer to želi i meni je to potpuno ok."

Možda te zanima... Autoritarni odgoj stvara nesigurnu, a popustljivi neodgovornu djecu Vrtić

Ali upravo je takav odgoj izazvao negodovanje njezine vlastite majke, koja joj neprestano spočitava njezine metode i smatra ih neprimjerenim i nedovoljno dobrim.  Kaže da je njezina mama tj. baka unuci nastavila kupovati 'žensku' odjeću, a sinu igračke za dječake, a koje je ona upravo odnijela u dobrotvornu udrugu.Moji roditelji, posebno moja majka, mrze moje metode odgoja. Uznemirena je jer misli da je moja djeca ne vole i objasnila sam joj da bi je više voljeli ako ih jednostavno ostavi na miru. Mogu jednostavno razgovarati, podijeliti svoja mišljenja, pitati ih kako se osjećaju," dodala je.

Nedavno je ovo preraslo u to što me nazvala neodgovornom mamom koja zanemaruju djecu. Očito nikad neće naučiti granice (što me nasmijava jer je ona ta koja ne razumije granice), ali ne želim se prepirati više," priznala je. Iako ju njezina majka ne podržava, u komentarima na Redditu našla su se različita mišljenja i pogledi vezani uz ovu temu.

Njezin stil roditeljstva podijelio je mišljenje, a više od 3.000 ljudi komentiralo je temu. 

Jedna osoba ju je upitala: „U kojem svijetu živite? Zvuči mi kao da izbjegavate težak dio roditeljstva i opravdavate ga." Drugi je napisao: „Ovoj će djeci biti teško u stvarnom svijetu. "

Jedna je majka podijelila svoje mišljenje: "Ponašati se s djecom kao s mini odraslima recept je za katastrofu." Dodala je „Mislim ... vi to radite, ali mislim ovo nije zdravo za djecu, posebno zanemarivanje lošeg ponašanja. Ako naprave nešto nezakonito na primjerice cesti, policija to neće jednostavno ignorirati kao i vi. Ukrali ste i sestrino vjenčanje. "

Druga je napisala: „Ignorirajući njihovo loše ponašanje ne činite ništa dobro. Uvjeravam vas, društvo apsolutno neće ignorirati njihovo loše ponašanje." Ali ova je osoba za prekid dobrih odnosa krivila baku, rekavši: "Ona klin zabija između sebe i vaše djece ne poštujući njihov izbor, baš kao što klin zabija između vas dvoje ne poštujući vaše odabire."

“Ti i tvoja djeca niste obvezni mijenjati se radi bake i niste vi krivi ako ona to ne može prepoznati. Dobro vam ide i vaša sestra zvuči poput dragulja," objasnila je još jedna majka. 

Možda te zanima... Možemo li razmaziti djecu? Ili se ipak radi o nečem drugom? Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.