Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 29. svibnja 2018.

Bebe duhovitih roditelja postaju vedre osobe sklone šalama

djevojčica beba smijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema jednom britanskom istraživanju i bebe od 18 mjeseci imaju razvijen smisao za humor, razumiju šale i sposobne su ih i same raditi

Ukoliko imaju duhovite roditelje, i bebe s vremenom, oponašajući ih postaju duhovite, vedre osobe i sklone šalama, zaključak je istraživanja koje je provela grupa psihologa sa Sveučilišta Cardiff.

Možda te zanima... Što mjesec u kojem su bebe rođene govori o njima Beba

Mogu primijetiti razliku u intonaciji

Istraživanje je trajalo punih deset godina, a britanski psiholozi su, između ostalog, otkrili da roditelji govore drugačije kada se šale ili prepričavaju neki vic. Naime, tada uvijek koriste isti ton. Dijete od godinu i pol dana u stanju je primijetiti razliku u intonaciji, a negdje oko drugog rođendana, zahvaljujući promjeni tona u roditeljevom govoru, ona počinje shvaćati kada se roditelj namjerava našaliti.

Možda te zanima... Ove zanimljive stvari nesvjesno učiš svoju bebu - a važne su Beba

Kao što dijete sve uči oponašajući odrasle, ono tako, promatrajući i osluškujući duhovitog roditelja i samo postaje duhovito i rado će se našaliti. Na primjer, pokušat će se sakriti i uplašiti vas. Ipak, tek oko šeste ili sedme godine dijete je u potpunosti u stanju shvatiti igru riječi ili zagonetku, pa i složeniju šalu.

beba, kupanje u kadi Možda te zanima... Kako odgojiti duhovito dijete? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.