Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 29. svibnja 2018.

Bebe duhovitih roditelja postaju vedre osobe sklone šalama

djevojčica beba smijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema jednom britanskom istraživanju i bebe od 18 mjeseci imaju razvijen smisao za humor, razumiju šale i sposobne su ih i same raditi

Ukoliko imaju duhovite roditelje, i bebe s vremenom, oponašajući ih postaju duhovite, vedre osobe i sklone šalama, zaključak je istraživanja koje je provela grupa psihologa sa Sveučilišta Cardiff.

Možda te zanima... Što mjesec u kojem su bebe rođene govori o njima Beba

Mogu primijetiti razliku u intonaciji

Istraživanje je trajalo punih deset godina, a britanski psiholozi su, između ostalog, otkrili da roditelji govore drugačije kada se šale ili prepričavaju neki vic. Naime, tada uvijek koriste isti ton. Dijete od godinu i pol dana u stanju je primijetiti razliku u intonaciji, a negdje oko drugog rođendana, zahvaljujući promjeni tona u roditeljevom govoru, ona počinje shvaćati kada se roditelj namjerava našaliti.

beba Možda te zanima... Zanimljive stvari koje nesvjesno učiš svoju bebu Beba

Kao što dijete sve uči oponašajući odrasle, ono tako, promatrajući i osluškujući duhovitog roditelja i samo postaje duhovito i rado će se našaliti. Na primjer, pokušat će se sakriti i uplašiti vas. Ipak, tek oko šeste ili sedme godine dijete je u potpunosti u stanju shvatiti igru riječi ili zagonetku, pa i složeniju šalu.

beba, kupanje u kadi Možda te zanima... Kako odgojiti duhovito dijete? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.