Beba Razvoj u 1. godini 20. svibnja 2017.

Igre kojima ćete bebe potaknuti na smijeh

beba smijeh osmijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad čujete prvi osmijeh bebe, stalno želite da ga ponovi. Predlažemo vam igre kojima ćete potaknuti bebu da se smije što više

Čim se rodi, dijete postaje izvor radosti novopečenih roditelja, a jedna od najljepših stvari koju im može pružiti je osmijeh. Već od rođenja dijete ima refleksni osmijeh koji je zapravo instinkt poput refleksa sisanja. Dijete jedan smiješak pokazuje i daje samo majci, a on se naziva Duchennov smiješak po znanstveniku koji ga je otkrio.

Prvi pravi osmijeh javlja se od šest do osam tjedana starosti, a kod nekih beba čak i do 12 tjedana od rođenja. Tad osmijeh postaje naučena reakcija kojom beba iskazuje svoje unutrašnje stanje, a roditelji, naravno, kad primijete prvi osmijeh stalno žele da ga dijete ponovi. Tu se javlja "problem" jer se osmijeh ponavlja neredovito do šestog mjeseca. Mi vam predlažemo igre kojima ćete potaknuti bebu da se smije što više.

Igra skrivanja

Najdraža igra malih beba. Sastoji se od pokrivanja lica i skrivanja od djeteta i zatim iznenadnog pojavljivanja. Iznenađenje nestanka i pojavljivanja praćeno grimasama lica garantirano bebu tjera na smijeh.

mama i beba se igraju Možda te zanima... Zašto bebe vole igru skrivača? Beba

'Pojest ću te'

Pravite se da jedete slatke bebine prstiće na nogama i rukama tako što ćete ih nježno grickati. Pazite da ne zagrizete prejako, jer su djeca osjetljivija.

Glazba i pjesma

Djeca vole osluškivati zvukove, a još će ih više voljeti ako im puštate glazbu svakog dana. Uz pjesmu možete osmisliti ples ili pokrete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.