Topla juha od sezonskog povrća na najljepši će način zagrijati hladne zimske dane. Osim što će te zagrijati, bit će idealan način da se cijela obitelj odmakne od teške hrane i nahrani tijelo nečim novim i laganim
Sastojci:
- 1 srednji luk
- 100 g celera
- 1 srednja mrkva
- 3 režnja češnjaka
- 4 krumpira
- 7 šalica temeljca
- 1 konzerva graha
- 3 šake nasjeckanog kelja
- 1 žličica timijana
- 1 žlica pelata
- 2 žličice crvene mljevene paprike
- sol, papar
Priprema:
1. Na ulju pirjajte sitno nasjeckani luk. Dodajte nasjeckani celer i mrkvu pa kratko zapržite. Ubacite češnjak, timijan, crvenu papriku, sol i papar.
2. Dodajte žlicu pelata, kuhajte minutu pa dodajte temeljac. Pustite da se zagrije i ubacite nasjeckani krumpir.
3. Kuhajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a zatim dodajte grah i kelj. Kuhajte još pet minuta. Poslužite.