Kupus, luk, malo češnjaka, lovorov list i šećer glavni su sastojci ovog finog jela. Pripremite ovo jednostavno jelo na žlicu, uživajte u zdravom i finim jelu
Sastojci:
- 1 manja glavica kupusa
- 1 manji luk
- 2 režnja češnjaka
- 500 ml pasirane rajčice
- 2 kom lovorovog lista
- 1 žličica šećera
- 1 žličica octa
- sol, papar
Priprema:
1. Kupus nasjeckajte na rezance. Ubacite ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili.
2. Za to vrijeme na tavi pirjajte luk i dodajte mu šećer pa pustite da se karamelizira.
3. Dodajte češnjak i kupus koji ste ocijedili.
4. Pustite da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodajte pasiranu rajčicu. Ubacite lovorov list, ocat, sol i papar.
5. Kuhajte oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr