Nježno varivo od povrća gotovo je za manje od pola sata. Kad ga radiš za djecu, možeš izbaciti vino i promijeniti neke sastojke
Sastojci:
- 500 grama svježe brokule, cvjetače i mrkve (ili Carska mješavina povrća)
- 1 luk
- 1 dl bijelog vina
- 1 češnjak
- 1 mala žlica Vegete
- sol, papar i peršin
- 2 dl vrhnja za kuhanje ili običnog vrhnja
Priprema:
1. Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckan luk, posoliti i uliti decilitar bijelog vina. Nakon 5 minuta ubaciti povrće (carsku mješavinu povrća ili narezanu brokulu, cvjetaču i mrkvu). Zaliti mješavinom od pola litre mlake vode i Vegete i ubaciti sitno nasjeckani češnjak i žlicu pasirane rajčice.
2. Kuhati 10 minuta te izvaditi u šalicu 2 dcl tekućine i pomiješati sa vrhnjem i žlicom škroba ili brašna (može i bez). Umutiti natrag u lonac i kuhati još 10 minuta. Pred sam kraj dodati soli prema želji, papra i svježe nasjeckani peršin.