Sezonsko povrće, mljeveno meso i riža, sve su to namirnice koje će u složencu pokazati svoje ukusnije lice
Sastojci:
- 800 grama kelja
- 250 grama mljevenog mesa
- 50 grama suhe slanine
- 1 crveni luk
- 3 jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 3 žlica riže dugog zrna
- 3 žlice krušnih mrvica
- 60 grama svježeg kravljeg sira
- sol
- papar
Priprema:
1. Glavicu kelja narežite na četiri dijela i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite, ohladite i sitno iskosajte. Na ulju popržite sjeckani luk i manje kocke slanine, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 10 minuta.
2. Dodajte napola kuhanu rižu, posolite, popaprite, dodajte žlicu i pol krušnih mrvica, razmućeno kiselo vrhnje sa žumanjcima i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3. Sve lagano izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje premazanu uljem i posutu mrvicama. Nabujak pospite ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.