Jednostavna priprema zdravog jušnog jela s puno različitog povrća i - prosom
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100 grama mrkve
- 100 grama poriluka
- 100 grama krumpira
- 100 grama celera
- 100 grama korijena peršina
- 1.5 grama pilećeg temeljca
- 2 žlice prosa
- 1 lovorov list
- sol
- papar
Priprema:
1. U većoj posudi otopiti maslac na maslinovom ulju pa dodati mješavinu povrća i pirjati oko 10 minuta na slaboj vatri.
2. Zaliti temeljcem, posoliti i popapriti, dodati lovorov list pa kuhati 30-ak min dok sve povrće omekša.
3. Zadnjih 15 minuta ukuhati proso. Ako je varivo prerijetko, dio sadržaja se može usitniti štapnim mikserom.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr