Jednostavan čokoladan desert kojim možeš zasladiti dan i uveseliti klince
Sastojci:
Tijesto
- 300 g keksa od vanilije
- 150 g oljuštenih badema
- 250 g maslaca
Čokoladna krema
- 6 žumanjka
- 150 g šećera
- 50 g pšeničnog brašna
- 600 mlijeka
- 200 grama tamne čokolade
Nadjev
- 300 grama malina
- 60 grama džema od marelica
Priprema:
1. Tijesto - pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za pečenje premažite maslacem.
2. Pomiješajte mrvice keksa, mljevene bademe i maslac tako da se sve poveže. Pritisnite uz dno i rubove kalupa za pite promjera 28 cm, s pomičnim dnom.
3. Pecite 5-10 minuta te stavite na jedan sat u hladnjak da se stvrdne.
4. Čokoladna krema - najvećom brzinom miksajte žumanjke i 50 g šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte 50 grama glatkog brašno i miksajte sporije.
5. Na umjerenoj vatri zagrijavajte mlijeko s preostalih 100 g šećera dok ne proključa.
6. Neprestano miješajući, postupno ulijevajte vruće mlijeko u smjesu s jajima. Vratite smjesu u lonac i pustite da ključa na laganoj vatri 2 minute.
7. Stavite čokoladu u posudu i zalijte je vrućom smjesom.
8. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Prekrijte i pustite da se ohladi.
9. Čokoladnu kremu nanesite na ohlađeno ispečeno tijesto i stavite u hladnjak 2 sata.
Još recepata za neodoljive deserte potražite na portalu missGASTRO