Voćni desert s marelicama ili slatki međuobrok mogao bi se svidjeti svim ukućanima osobito onim najmlađim
Sastojci:
- 5 žlica maslaca
- 250 grama svježeg kravljeg sira
- sol
- 2 jaja
- 140 grama bijelog pšeničnog brašna
- 650 grama marelica
- 60 grama šećera
- 100 grama krušnih mrvica
Priprema:
1. Rastopljeni maslac pomiješajte sa sirom, solju, jajima i toliko brašna da dobijete meko tijesto.
2. Tijesto oblikujte u kruščić i pustite da pokriveno miruje oko 30 minuta.
3. Marelice operite, obrišite, izvadite koštice i u svaku stavite kocku šećera.
4. Zakuhajte 3 l slane vode. Tijesto od sira razvaljajte na dasci posutoj brašnom na debljinu 1 cm i izrežite kvadrate veličine 5 cm. Svaku marelicu umotajte u komad tijesta i oblikujte okruglicu.
5. Okruglice kuhajte u slabo kipućoj vodi 8-10 minuta. Mrvice popržite sa šećerom na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pospite po okruglicama.
Potražite još recepata na stranici Gastro.hr