Bogati baršunasti cheesecake među omiljenim je desertima većine naših čitatelja. Donosimo vam recept za omiljeni kolač u verziji s čokoladom
Sastojci:
- 150 grama oreo keksa
- 6 žlica maslaca
- 240 grama krem sira
- 0.5 šalice šećera
- 0.25 šalice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 100 grama tamne čokolade
- 0.5 šalice prženih badema
- sljezovi kolačići
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite lim. Pomiješajte oreo kekse i maslac u blenderu. Stavite smjesu u lim i pecite osam minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
2. Smanjite temperaturu na 120°c. Napravite nadjev. Stavite čokoladu u posudu iznad pare i ostavite da se ohladi. Izmiksajte sir i šećer. Dodajte vrhnje pa sve pomiješajte. Zatim dodajte jaja i miksajte dvije minute. Ulijte otopljenu čokoladu i miksajte još dvije minute.
3. Prelijte nadjev preko kore i pecite 45 minuta. Neka se torta ohladi u hladnjaku najmanje četiri sata ili preko noći.
4. Istopite preostalu čokoladu pa pomiješajte sa sljezovim kolačićima i izmrvljenim bademima te stavite preko kreme na torti.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr