Vrtić 08. srpnja 2024.

Mama je otkrila genijalan način kako dijete ponovno zainteresirati za igračke s kojima se prestalo igrati

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoga djeca izgube interes za svoje igračke, što roditeljima predstavlja izazov kako ih ponovno zainteresirati za njih, a ne da smo skupljaju prašinu i zauzimaju prostor. Jednostavna rješenja mogu pomoći u ovom procesu, a krije se u Montessori metodi

Maloj djeci vrlo brzo dosade igračke, izgube interes iako su im do prije par dana bile omiljene. Roditelji se često pitaju kako ponovno zainteresirati svoje mališane za njih, bez da trebaju nabavljati nove. Kaylee Opatich, majka iz Massachusettsa, inspirirana Montessori metodom, pronašla je jednostavan, ali učinkovit način kako to postići, kombinirajući minimalizam i rotaciju igračaka. 

Mama Kaylee, na TikToku, pod korisničkim imenom @kaylee.o17, podijelila je jednostavnu metodu kako ponovno zainteresirati svog sina za njegove igračke.

Istraživanje otkriva kojom brzinom djeci dosade nove igračke!

"Živimo u maloj kući u Bostonu i nemamo puno prostora, a igračke se samo gomilaju," rekla je Kaylee. "Imamo velikodušnu obitelj koja nas daruje poklonima, pa pokušavamo držati igračke na minimumu."

Kaylee je otkrila rješenje kada je naišla na web stranicu koja promiče Montessori metodu, koja potiče minimalistički pristup. Na toj stranici je spomenuto istraživanje sa Sveučilišta Toledo iz 2017. godine, koje je pokazalo da se djeca najbolje igraju kada imaju manje igračaka na raspolaganju.

Treba li tvojoj obitelji 'Pravilo o 20 igračaka'?

"Kada djetetu date samo nekoliko igračaka  on će se usredotočiti i stvarno igrati, umjesto skakanja s jedne na drugu zbog previše stimulacije," rekla je Kaylee.

Kaylee je primijenila ovu metodu rotirajući Graysonove igračke. Većinu igračaka je spremila, a vani ih je ostavila samo nekoliko. Svakih šest tjedana je mijenjala igračke. 

@kaylee.o17 Monthly toy rotation ✔️ 😅 #montessorimom #montessori #minimalism #toyrotation #organizedhome #organizewithme #tutorial #stepbystep ♬ Hang Drum in the Mountain - Carlos Carty

"Rotiranje igračaka traje možda 30 minuta svaka četiri do šest tjedana," rekla je. Osim toga, mijenja i raspored Graysonove sobe kako bi vizualno osvježila prostor i dodatno potaknula njegov interes.

Kaylee je primijetila poboljšanje u Graysonovoj igri, njegovoj pažnji i fokusu. Iako rotacija zahtijeva određeni trud, smatra da je nagrada vrijedna truda.

Dodatni prostor za pohranu je ključan, ali Kaylee preporučuje minimalistički pristup svim roditeljima. Ovaj pristup pomogao je i njoj smanjiti anksioznost i bolje organizirati kuću.

"Rotacija igračaka možda neće raditi za sve, ali ako pomaže nekima i čini njihov život ugodnijim, onda je vrijedna truda," rekla je Kaylee. "Samo se zabavite s tim."

Možda te zanima... Zašto djeca tako brzo gube interes za novom igračkom? Komplicirano je, kažu stručnjaci Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.