Vrtić Igre za djecu 29. kolovoza 2020.

Treba li tvojoj obitelji 'Pravilo o 20 igračaka'?

igračke
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Izgleda li soba tvog djeteta kao da je u njoj bila eksplozija igračaka? Ako su igračke gdje god se okreneš, možda bi tvojoj obitelji dobro došlo 'Pravilo o 20 igračaka'

Sam naziv 'Pravilo o 20 igračaka' objašnjava o čemu je stvar. U bilo kojem trenutku tvoje dijete trebalo bi imati sveukupno do 20 igračaka za igru. Ako djetetu kupiš novu igračku ili dobije igračku na poklon, dijete bi trebalo izabrati neku staru igračku koju ćeš donirati djeci koje igračaka uopće nemaju ili ju darovati nekom prijatelju. Ovog zanimljivog pravila dosjetila se mama, Sarah Mae, na svom blogu Motherish

Objasnila je: "... Odlučili smo se na ovo vrlo jednostavno pravilu koje će postati temelj za to kako ćemo živjeti: manje stvari, više mira. Što manje imamo, manje zasićeno se osjećamo. A manje osvaja zasićenosti čini nas sretnijima! To je bila neka filozofija s kojom sam predstavila svom sinu ovu ideju. Nazvali smo ju 'pravilo o 20 igračaka'."

Možda te zanima... Zašto su djeca zapravo sretnija s manje igračaka? Vrtić

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Allie Casazza Možda te zanima... Evo što se dogodilo nakon što sam donirala sve igračke svoje četvero djece Vrtić

Ima nešto stvarno katarzično u ovom pravilu. Možeš li zamisliti da tvoje dijete ima samo 20 igračaka u kutiji za igračke ili poredanih na policama? Koliko će ti samo kuća biti urednija? I trebaju li djeca zaista više od toga?

Ipak, 20 igračaka može zvučati kao maleni broj kada razmišljamo o gomili igračaka koje preplavljuju našu dnevnu i dječju sobu. I tada se vrlo lako utješiti činjenicom da se neki set igračaka računa kao jedna igračka ili da plišane igračke nisu višak i praktički su dio obitelji. 

Što misliš o ovom pravilu? Bi li ga mogla predstaviti svojoj djeci?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.