Vrtić Igre za djecu 19. studenoga 2018.

Izluđuje te čekanje na semaforu? Ideje za zabavne igre za male i velike

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obiteljska putovanja ili put do škole može biti vrijeme kada se roditelji djeca odlično zabavljaju. Kako se možeš igrati sa svojim mališanima otkrij u našem članku

Obiteljsku zabavu ne treba ograničavati samo na kućni prostor ili parkove, a zabava i različite igre mogu biti i vrlo edukativne čak i automobilu. Donosimo ti različite prijedloge za manju i veću djecu:

Igra grad/država

Iako je ovo igra koju igraju starija djeca, možeš je pokušati igrati i s mlađima. Jedna osoba zamisli grad ili državu i ispriča tri stvari vezane za taj grad ili državu dok ostali pogađaju o kojoj se državi ili gradu radi. S mlađom djecom možeš se igrati malo jednostavniju verziju ove igre, možete pogađati sve države na neko slovo koje ste zadali, na primjer svi poznati gradovi na slovo C, a uz malo mašte osmisli svoju verziju ove igre. 

Igra brojeva

Reci djeci da si zamislila jedan broj između brojeva __ i __, ovisno o dobi djeteta. Oni potom imaju tri pokušaja da pogode broj koji si zamislila. Na taj način zajedno vježbate matematiku i snalaženje u apstraktnom svijetu brojčica.  Kako bi djecu motivirala da se lakše zabave brojevima možeš im kao nagradu dati Lizzy bombone u obliku medvjedića, puni vitamina i minerala bit će prava mala okrjepa nakon igre s brojevima.

Abeceda

Odlična igra za djecu nižih razreda osnovne škole. Prva osoba kaže "A kao ___" dodajući bilo koju riječ koja počinje sa slovom A. Npr. "A kao avion". Druga osoba u autu potom mora izmisliti riječ na slovo B, primjerice, "B kao bazen", a treća osoba treba nastaviti s riječi koja sljedeća ide po abecedi i tako u krug dok ne dođete do kraja abecede, odnosno slova Ž. Probaj s djecom na ovaj način vježbati abecedu, ali tako s njima učiš i različite riječi. 

Tko prvi pisne

Jedna vrlo stara igra u dječjem svijetu koju su odrasli često koristili kada su htjeli da mali brbljavci budu tihi. Ova igra u društvu djece obično ne traje dugo, ali ju svakako vrijedi isprobati. Naravno, s obzirom da je mališane teško navesti na tišinu ponudi im nagradu. Koje dijete ne voli lizalice? Ponudi mu Lizzy Tusol® lizalicu i možda će tišina biti duža.

Registarske pločice

Isprintaj ili ispiši popis gradova koji imaju registarske pločice u Hrvatskoj i tko primijeti najviše različitih registarskih pločica je pobjednik i naravno ludo se zabavi i uživaj u smijehu i veselju svoje djece.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail. com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.