Vrtić Igre za djecu 07. travnja 2023.

Ako tražiš tematsku zabavu za ovaj vikend, neka to budu igre s jajima - ne kuhanima, naravno

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uskrs i proljetni praznici odlična su prilika za brojne zabavne aktivnosti u kojima vi, roditelji, možete uživati zajedno sa svojom djecom. Evo primjera nekih od njih...

Potraga za jajima

U stanu, kući, dvorištu ili parku, zabavna, uzbudljiva, vesela igra s mnogo fizičke aktivnosti poput hodanja, trčanja, penjanja, saginjanja, provlačenja... Za sve uzraste, za male i velike, neizostavna usksna aktivnost – potraga za jajima!

Igra plastičnim jajima

Djeci mlađe dobi izuzetno su zanimljive igre raznobojnim plastičnim jajima. Jaja stavite u košaricu, dodajte nekoliko praznih kutija za jaja, posudice različitih oblika i veličina, žlice, lopatice, hvataljke za salatu i prepustite djeci inicijativu! Osim manipulacije jajima, možete ih razvrstavati po veličinama (usvajanje pojmova veliko-malo) i bojama, a igru možete dodatno proširiti na praktičan život – što se sve s jajima može raditi, kuhati ih, peći, raditi od njih palačinke i kolače... Igrajte se s djecom kuhanja i posluživanja obroka ili omogućite da zaista sudjeluju u izradi pravih palačinki i kolača.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

uskršnji zeko Možda te zanima... Napravite veselog zeku u košarici i razveselite mališane! Vrtić

Šuškalice i slušni memory od plastičnih jaja

Dvodijelna plastična jaja izvrsna su za izradu šuškalica. Napunite ih raznim materijalima kao što su grah, kukuruz, riža, šećer, sezam, sjemenke kukuruza, suncokreta ili bundeve, kamenčići, pikule, narezane slamke... Mogućnosti su beskonačne i ovise samo o vašoj i djetetovoj mašti. Napunjenja jaja zalijepite selotejpom ili izolir trakom.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Svirajte, plešite, pjevajte i dobro se zabavite! Slušni memory napravite na isti način, samo u tom slučaju svakim od odabranih materijala napunite po dva plastična jaja. Pokušajte sluhom otkriti u kojima se nalaze isti materijali.

Možda te zanima... Trebaš rješenje za zadnji tren? Za mramorna jaja sigurno imaš sve kod kuće, a izgledaju sjajno Školarci

igra jaja | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Taktilni memory

Na po dvije kartonske podloge u obliku jajeta nalijepite materijale različitih tekstura, na primjer brusni papir, valoviti karton, spužvu, vatu, filc... Zavežite oči i pokušajte samo opipom pronaći parove napravljene od istog materijala.

Možda te zanima... Napravi kod kuće boje za uskrsna jaja, i to od hrane koju imaš kod kuće Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.