Vrtić Igre za djecu 17. travnja 2022.

Sretan Uskrs: Zabavne igre s jajima za cijelu obitelj

jaja
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uskrs i proljetni praznici odlična su prilika za brojne zabavne aktivnosti u kojima vi, roditelji, možete uživati zajedno sa svojom djecom. Evo primjera nekih od njih...

Potraga za jajima

U stanu, kući, dvorištu ili parku, zabavna, uzbudljiva, vesela igra s mnogo fizičke aktivnosti poput hodanja, trčanja, penjanja, saginjanja, provlačenja... Za sve uzraste, za male i velike, neizostavna usksna aktivnost – potraga za jajima!

igra jaja | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Igra plastičnim jajima

Djeci mlađe dobi izuzetno su zanimljive igre raznobojnim plastičnim jajima. Jaja stavite u košaricu, dodajte nekoliko praznih kutija za jaja, posudice različitih oblika i veličina, žlice, lopatice, hvataljke za salatu i prepustite djeci inicijativu! Osim manipulacije jajima, možete ih razvrstavati po veličinama (usvajanje pojmova veliko-malo) i bojama, a igru možete dodatno proširiti na praktičan život – što se sve s jajima može raditi, kuhati ih, peći, raditi od njih palačinke i kolače... Igrajte se s djecom kuhanja i posluživanja obroka ili omogućite da zaista sudjeluju u izradi pravih palačinki i kolača.

uskršnji zeko Možda te zanima... Napravite veselog zeku u košarici i razveselite mališane! Vrtić

jaja | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Šuškalice i slušni memory od plastičnih jaja

Dvodijelna plastična jaja izvrsna su za izradu šuškalica. Napunite ih raznim materijalima kao što su grah, kukuruz, riža, šećer, sezam, sjemenke kukuruza, suncokreta ili bundeve, kamenčići, pikule, narezane slamke... Mogućnosti su beskonačne i ovise samo o vašoj i djetetovoj mašti. Napunjenja jaja zalijepite selotejpom ili izolir trakom. Svirajte, plešite, pjevajte i dobro se zabavite! Slušni memory napravite na isti način, samo u tom slučaju svakim od odabranih materijala napunite po dva plastična jaja. Pokušajte sluhom otkriti u kojima se nalaze isti materijali.

zečevi od čarapa Možda te zanima... Video: Kako od čarape napraviti zeca? Vrtić

igra jaja | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Taktilni memory

Na po dvije kartonske podloge u obliku jajeta nalijepite materijale različitih tekstura, na primjer brusni papir, valoviti karton, spužvu, vatu, filc... Zavežite oči i pokušajte samo opipom pronaći parove napravljene od istog materijala.

Ukusne ideje za Uskrs: Male pogačice sa sezamom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.