Vrtić Igre za djecu 29. studenoga 2018.

Nesavršenom fotkom osvoji savršeno božićno fotkanje

1/6
Foto: Click by Danijela Bokulić
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi imamo najdražu 'najgoru' fotku - onu koju čuvamo baš zbog njene spontanosti i nesavršenosti, ali i nezaboravne priče koja stoji iza nje. Pošalji nam svoju i osvoji obiteljsko božićno fotkanje u studiju Click By Danijela

Sve na ovome svijetu je nesavršeno, na jedan ili drugi način. Nikada nećemo vidjeti drvo u prirodi koje je stopostotno simetrično. Nikada nećemo pronaći rijeku koja je stopostotno ravna i nikada nećemo naći živo biće koje je u potpunosti simetrično s lijeve i desne strane. 

Međutim, kad je u pitanju fotografija, uvijek se trudimo snimiti 'savršene' fotografije. Pokušavamo postići čistu kompoziciju, izrezujemo bilo kakve smetnje koje odvlače pažnju i u doba društvenih mreža - provlačimo ih kroz sto filtera kako bi zasjale što je više moguće. A onda opet, naše najdraže uspomene i fotografije su upravo one spontane, nenamještene i nesavršene.

fotke beba Možda te zanima... Savršene fotke beba s naslovnica vs. pokušaji u stvarnosti Beba

Kako osvojiti obiteljsko božićno fotografiranje?

Pozivamo te da nam od 29. do 5.12. u 23:59, kroz obrazac u ovom članku pošalješ svoju najdražu nesavršenu fotku - koja ti je draga srcu, koju čuvaš baš zato jer je nesavršena i priču koja stoji iza nje jer možeš osvojiti pravo božićno obiteljsko fotkanje kod fotografkinje Danijele Bokulić koja stoji iza studija Click By Danijela

To može biti 'najgora' zajednička obiteljska fotka, prva fotka s bebom koja nije ispala kao što si planirala, rođendanska fotka puna ludila, fotka koja je nesavršeno, ali savršeno obilježila prvi dan vrtića ili škole, nestašne fotke braće i sestara, smiješna fotka s ljetovanja ili zimovanja, s bakom i djedom, s Djedom Mrazom, s novom frizurom koja nije primljena baš najbolje ili pak uhvaćen trenutak najvećeg ispada bijesa ikad!

Nagrađujemo tri čitatelja: glavna nagrada je obiteljsko božićno fotkanje, a druga dva čitatelja nagradit ćemo paketom personaliziranih kartica uspomena za curice te paketom personaliziranih kartica uspomena za dečke.

Ako ne vidiš obrazac, klikni OVDJE

Fill out my online form.

Pročitaj detaljna pravila nagradnog natječaja

bebe Možda te zanima... 8 urnebesnih prvih fotki s bebama koje nisu ispale kako treba Beba

Danijelini trikovi: Kako snimiti lijepe spontane fotografije

"Fotografiranje beba zahtjeva malo duže vrijeme i strpljenje. Bebe se fotkaju u košarama, dekicama i sl. ukoliko nisu stare šest mjeseci i više pa da mogu sjediti. Zvečke su neophodne, medvjedići, baloni i sve što će im privući pažnju da pogledaju tu i tamo tebe, odnosno kameru", otkrila je fotografkinja Danijela i dodala kako djeci obično da neku igračku ili nešto što je vezano uz cijeli set pa se igraju time.

"To im bude zabavno, zanimljivo pa se mogu napraviti lijepe spontane fotografije. Ja izgledam smiješno dok fotkam jer obično nosim rajfove koji svijetle ili imam neke igračke na glavi, proizvodim svakakve zvukove, plešem, skačem, pjevam, pričam...sve samo da im bude zabavno i da se opuste."

U tome i je trik cijele priče, govori Danijela jer ako su djeca opuštena i ako im je zabavno imat ćeš super fotke. Dodaje kako je bitno pričati s njima, posvetiti im pažnju, igrati se. "Naravno, ima djece koja se boje ili se teže opuste pa im dam vremena, popiju sok, malo istraže prostor da vide gdje su došli, dam im igračke da se malo poigraju i opuste i usput pričam s njima. Kad ih fotkam na kameri, pokažem im fotku kako su ispali i to im je super kada vide sebe. Nakon par minuta prođe i strah i sram pa na kraju ne žele ni otići."

'Najljepše fotke su mi kad se nasmiju, isplaze jezik ili se krevelje u kameru'

 | Author: Click by Danijela Bokulić Foto: Click by Danijela Bokulić

"Meni je vrlo bitan cijeli set i kako će izgledati fotografija. Posvećujem pažnju cijeloj scenografiji, igračkama, pozadinama kako bi se djeca lijepo uklopila i da sve ima nekog smisla i priču. Također, važno je i dnevno svijetlo ili dobra rasvjeta. U studiju imam rasvjetu pa mogu fotografirati u bilo koje doba dana no kako danas svi uglavnom fotkaju s mobitelima, ukoliko je loše osvjetljenje ni fotka neće dobro ispasti bez obzira na kvalitetu kamere."

Kao još jedan ključan faktor za dobre fotke, Danijela savjetuje roditeljima da se spuste na koljena i dođu u ravninu dječjih očiju. "Ja često ležim na podu ili sjedim pa me i oni oponašaju, tako da se gledamo kroz objektiv "oči u oči". To mi uvijek budu najljepše fotke kada se nasmiju, isplaze jezik ili se krevelje u kameru."

Možda te zanima... Foto: Kako izgleda prvi susret braće i sestara s bebom? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.