Roditelji Sretna mama 08. rujna 2016.

Urnebesno: Prvi dan polaska u vrtić vs. svi ostali dani početka vrtića

mama sin škola
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Susannah Lewis savršeno je točno opisala kako se roditelji osjećaju kad njihovo dijete po prvi put kreće u jaslice, vrtić ili školu i u u humorističnom videu usporedila taj prvi dan sa svim ostalim polascima

Nakon što ste prvi put odveli dijete u jaslice, vrtić ili školu, vjerojatno vam je svašta prolazilo kroz glavu i niste bili previše sretni. Mama Susannah Lewis, autorica bloga Whoa Susannah, na Facebook je postavila humorističan video koji prikazuje kako se roditelji osjećaju nakon prvog dana vrtića i nakon prvog dana vrtića ili škole bilo koje druge godine.

Presmiješno: Roditelji slave početak školske godine

"Nije spreman, vraćam se po njega. Nije spreman, ima samo pet godina. Ne znam može li sam nositi poslužavnik s ručkom, ne znam zna li gdje je kupaonica. Ovaj automobil je stariji od njega. Njegova učiteljica ne zna da treba četrnaest poljubaca svakih 45 sekundi. Ona to ne zna! Ne znam hoće li pojesti ručak. A što ću ja raditi cijeli dan? Sjediti ću i slušati otkucavanje sata i brojiti sekunde kad ću ga opet držati u naručju. Želim gledati Ninja Kornjače danas. Nikad ne želim gledati Ninja Kornjače, ali danas ih želim gledati s njim. Znam da je još uvijek mala pupčana vrpca spojena s njim...još uvijek smo povezani. Nije još spreman za vrtić. Nije spreman za sjedenje na istom mjestu sedam sati tjedno!"

Prvi dan svake sljedeće godine potpuna je suprotnost. Mama je vesela, pjevuši "Freedom" Georga Michaela kad joj zazvoni mobitel. "Da! Manikura! Pedikura! Vegas!"

Susannah Lewis za Today je objasnila da je ovaj video napravila za svoje prijatelje koji imaju djecu koja kreću u prvi razred. "Tako sam ja stvarno izgledala prošle godine kad je moj mali dječak kretao u predškolu i svi moji prijatelji koji su ove godine u takvoj poziciji, ponašaju se isto." 

Iskustva roditelja: Što mame i tate kažu o polasku djece u vrtić?

Video je naočigled malo preuveličan, ali se roditelji zaista prvi dan tako i osjećaju i razne misli prolaze im glavom. Svi roditelji su zabrinuti prvog dana jaslica, vrtića ili škole. To je velika stvar za svakog roditelja, kao i dijete. Ovaj video pomoći će vam da se nasmijete ili prisjetite kako je vama bilo.

Savjeti za roditelje: kako djetetu olakšati prilagodbu na vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.