Vrtić 21. prosinca 2023.

Dječak joj rekao da mu se ne sviđa njena kosa. Ona ima 4 godine i najbolji odgovor na to ikad!

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

O ukusima se ne raspravlja, naravno, ali mnogi to ne nauče niti s puno godina, a kamoli u vrtićkoj dobi. Zato se već tad moramo učiti nositi s ne baš primjerenim komentarima. A ona je kraljica tog!

Nismo svi isti i ne biramo svi uvijek najbolji način za reći nešto. Neki ne nauče što treba reći sve do zrelih godina, neki nikad ne usvoje kako to i zašto napraviti, a nekima nisu dosta ni nevolje u koje ih dovedu vlastite riječi da bi shvatili da je vrijeme da usvoje neka druge načine ponašanja… Da, govorimo o onima koji ne znaju kad treba nešto prešutjeti. Onima koji bacaju svoje riječi kao strelice uokolo, gađajući mete. Ne volimo to i ne volimo biti u blizini takvih osoba.

Možda te zanima... Djevojčice moramo učiti da budu odvažne, kažu što misle, a ne da budu tihe i fine Školarci

No, postoje oni kojima to ipak možemo oprostiti puno lakše. To su oni koji su tek nedavno zakoračili u život. Djeca su iskrena i pred njima je tek put na kojem će shvatiti kako odmjeriti svoje riječi i kad jednostavno prešutjeti. Zato njima ne zamjeramo, baš kao ni jednom malom, pretpostavljamo, predškolarcu Owenu koji je smatrao da mora reći svojoj prijateljici da mu se ne sviđa njena kosa…

Ipak, to što njemu ne zamjeramo, ne znači da ne možemo reći da je ta djevojčica kojoj su bile upućene riječi apsolutna kraljica zbog svoje reakcije na to! Malena Leila ima 4 godine, a uzvratila je dječaku „kao velika“ i postala pravi hit na internetu.

Kad joj je Owen rekao da mu se ne sviđa njena kosa, ona je sasvim jednostavno rekla: „Meni se sviđa!“ Mama ju je oduševljeno pohvalila, a malena je nastavila:

„On je rekao 'Ne sviđa mi se ta kosa, luckasta je', a ja sam rekla 'Moja mama mi je napravila frizuru. I ako se tebi ne sviđa, ja ću je zadržati za sebe.'“

@leiladanai I love hearing about Leila’s day! Today she shared how her classmate didn’t like her hair and she replied ‘well I like it!’ - I have never been more proud! I am glad she didnt need anyone’s validation to feel complete, she knew she loved her hairstyle and that’s what mattered. She stood up for herself, she confidently and honestly communicated her point of view and she didn’t allow someone else to affect her self confidence. I am so proud of her - at 3.5years she stood up for herself and didn’t allow the ent to affect her. We will continue to have a democratic household where her opinion matters! We will continue not forcing to do things she does not want to do and allowing her to speak her mind. I will continue to listen, to guide and be an excellent example. I am so proud of Leila! Strong women, may we be them, may we know them, may we raise them! . . . . . . . . . #kidsselfconfidence #diversity #blackhair #blackkidshairstyles #toddler #momanddaughter #toddlerlife #modelface ♬ original sound - Leila Danai

Wow. Mogli smo smišljati razne odgovore na ovakav komentar, u slučaju da nam zatreba (jer – slušamo ih i kasnije u životu, od puno starijih i, navodno, mudrijih), ali ovakvog se ne bismo sjetili! Bravo za Leilu! Nema straha za nju, ona će svakom reći točno što zaslužuje.

Ovu bismo rečenicu mogli itekako upotrijebiti još koji put i naučiti svoje djevojčice i dječake ne samo toj rečenici, nego i ovom stavu koji je potreban da se s ovakvim smiješkom kao Leilin odreže svaki nepotreban komentar. I da nas još pritom ni ne „dirne“. Bravo, Leila!

Možda te zanima... Djevojčica održala tati lekciju i osvojila srca mnogih: „Nemoj donositi svoj bijes kući.“ Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.