Roditelji Sretna mama 28. listopada 2023.

9 stvari s kojima se mogu poistovjetiti samo mame djevojčica

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako ste mama dječaka, oprošteno vam je što ste ponekad ljubomorne na mame djevojčica. Vjerojatno zamišljate taj ružičasti svijet kao manje bučan, manje neuredan i pun lutkica, čajanki i divnih, pa čak i otmjenih trenutaka. Manje buke? Manje nereda?

Ako ste mama samo djevojčica, vrlo dobro znate da je ružičasti svijet pun mitova. Jedna mama prilično je duhovito objasnila sve zablude koje ljudi vežu uz kuću punu malih princeza. No, krenimo ispočetka:

1. Jednako puno buke

Svi su mi rekli da su djevojčice tiše od dječaka. Oni očito nikada nisu bili u našoj kući kad je moja najmlađa kćer iz sveg glasa pjevala "Let it go" ili kad je soba puna desetogodišnjakinja koje vrište i smiju se toliko glasno da zidovi vibriraju! Paracetamol, molim vas!

2. I dalje će biti jednako puno nereda

 

djevojčice sladoled nered | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Svi su govorili da su djevojčice urednije. Hmm - u tom slučaju, mislim da moja djeca nisu primila ovu obavijest. Naša kuća ima ljepljive otiske prstiju koji se neće baš isprati s kauča. Također, tepih u dnevnom boravku pun je komadića najsitnijih plastičnih igračaka. Nadalje, postoji mrlja na stropu gdje je moja četverogodišnja kći jednostavno bacila lak za nokte u zrak.

Djevojčice češće od dječaka imaju imaginarne prijatelje

A, što se tiče mojih omiljenih ruževa ... pa, recimo samo da su pod ključem - a tu je ružem obojani uzorak koji se sada skriva ispod tepiha. Naravno, ne smijem izostaviti i šljokice. Puno, puno šljokica!

3. Cure također rade 'fuj' stvari

Svi su govorili da su cure manje odvratne. To definitivno nije bilo onda kad je moja najmlađa kćer našla puža u vrtu, uzela mesnati dio svojim prstićima i stavila ga ravno u usta. Ili onda kad se moja druga kćer pokakala nasred parka i onda dirala svoje 'umjetničko djelo' štapom. Jako lijepo!

4. One također imaju opsesije

Svi kažu da su dečki zaluđeni kamionima, vlakovima, automobilima...Sigurna sam da su djevojčice programirane na način da su opsjednute Disney crtićima. Ok, znam da i dečki gledaju puno crtića, ali to nije ista razina opsesije, zar ne? Ja sam morala pogledati SVAKI crtić koji je uključivao princeze i znala SVE pjesme, nakon što sam ih tisuću puta čula...sve dok nije izašao novi crtić, a onda je počelo sve ispočetka!

11 zanimljivih činjenica o kćerima

5. Ima puno, puno drame

 

kćer kćeri svađa  | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Djevojke su puno više mirnije, rekli su svi. Hmm, možda na početku, ali ono što su svi izostavili je kako drama s curama počne kako bivaju starije. Od izljeva bijesa kad stvari ne idu onako kako su one zamislile pa do grozne boli i patnje nakon raspada nekih prijateljstva. Što se tiče hormonski nabijenih tinejdžerskih godina...nemojte samo da počnem!

6. One neće nužno biti vaša mini verzija

Svi su mi rekli: "Ah, ona će biti mini-ti". Kako li su samo bili u krivu, s obje moje kćeri. Nekako sam imala ideju da će moje djevojčice izgledati i ponašati se kao i ja. Naravno, to se nije dogodilo. Obje imaju svoj jedinstven izgled, ukus i osobnost. One jesu moje kćeri, ali su definitivno i svoji ljudi.

Djevojčica pokazala da prava princeza može biti obučena i kao hot dog

7. Njihova bol postaje vaša

Biti mama s kćerima, lakše je. Tako su mi rekli. Kao, i ti si to sve prošla, i ti si jednom bila i djevojčica i tinejdžerica. Da, s jedne strane, možda sam sve to prošla, ali to ne znači da će mi biti lakše gledati kako moje kćeri prolaze kroz iste stvari: prijateljske svađe, izdaje i nevolje. 

Djevojčice ulaze u pubertet već sa sedam godina!

 

djevojčica tuga odbačenost | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Prvi put kad neki dečko slomi njihovo srce, sva patnja i bijeda puberteta i tako dalje. Ako ništa drugo, još je teže gledati ih kako prolaze kroz sve ono što sam i ja prošla!

8. I one će vas se sramiti

"Imat ćeš tako bliski odnos sa svojim kćerima!" Hm, možda sam zamislila taj odnos kao previše prijateljski, nadala se kako će me one vidjeti kao cool mamu, kao nekoga na koga se mogu osloniti i povjeriti se. Ipak sam i ja prošla sve to (broj 7, zar ne?) Nažalost, kad su došle predpubertetske i pubertetske godine, bilo je puno puta kad su moje kćeri prevrtale očima kad bih samo disala. Da ne spominjem da je i sve drugo bilo sramotno; što god sam rekla, obukla, napravila...

'Odnos mame i kćeri je težak, trzavice među ženama su jače'

9. Vratit će se k vama kada će imati 30

Iako je moja mlađa kćer sad u predpubertetu, a starija u pubertetu, svi mi govore da ćemo biti ponovno bliže nego ikad kad će biti blizu svojih tridesetih.

 

mama kćer bliskost | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Samo malo, što? To je za 16-18 godina. Nadam se da neću ostati sramota za obje do tad, ili?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.