Školarci 26. listopada 2023.

Iako zvuči sasvim obično, postoji cijeli jedan trend „nježnih djevojčica“. Evo kakve su one!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

„Nježna djevojčica“ zvuči pomalo smiješno, ako imaš na umu da smo nekoć smatrali da bi baš sve djevojčice trebale biti baš takve – nježne. No, ovdje ipak govorimo o jednoj malo drukčijoj kategoriji…

Moderno je već neko vrijeme stavljati različite ljude i pojave u „koševe“. Na prvu pomisliš kako u tom nema ništa „moderno“ i kako to oduvijek radimo. No, moderna je u toj priči činjenica da to često radimo na malo drukčiji način nego smo to radili prije. Naime, danas smo napravili puno više „koševa“ u koje možemo razvrstati različite ljudi, stvari, pojave i ostalo. Uvijek tako imamo neke nove smjerove, nove pojave, nove kategorije.

Možda te zanima... Zašto je odgoj 'dobre djevojčice' jedna od krucijalnih pogrešaka koju roditelj može napraviti Vrtić

Jedna od novih, koja zvuči itekako staro i nimalo izmišljeno, je kategorija „nježnih djevojčica“. „Da, i?“ pitaš se, sigurno, jer djevojčice su nježne – kakve bi bile?! Možda je u originalu, na engleskom, malo drukčije, jer tamo su one „soft girls“. No, kako bilo, kako bismo rekli: it's a thing, stvarno postoji „kategorija“ u koju ćemo staviti „nježne djevojčice“.

Pa, da vidimo, kakve su to „nježne djevojčice“.

„Nježne djevojčice“ mogu biti i djevojke i žene, naravno, pa je tako jedna od najpopularnijih Ariana Grande. Sad već možeš zamisliti u kojem smjeru idemo? Stil „nježne djevojčice“ je slatkast, ženstven, a sve je prepuno pastelnih boja. No, nemoj ni slučajno zamijeniti ovu nježnost sa slabošću. Poruka „nježnih djevojčica i djevojaka“ je da je u redu biti ranjiv i u potpunosti ženstven, ali svejedno biti samopouzdan i jak.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Ovakav stil i ova, nazovimo je tako, kategorija, odnosno način razmišljanja i života, daje djevojčicama, djevojkama i ženama dovoljno samopouzdanja da se izraze i u trenutcima kad to inače zbog svoje ženstvenosti i nježnosti ne bi napravile. Neki smatraju da je izvor ovog „pokreta“ zapravo ponovni uzlet mode 90-ih godina. No, sve je, naravno, dobilo dodatnu snagu na TikToku.

Kako se odijevaju „nježne djevojčice“

Ako se želiš odijevati ovako ili provjeriti je li tvoja kći pripadnica ovog pokreta, evo kako se trebaš odijevati. Izgled „nježne djevojčice“ je spoj jačih i nježnijih boja iste nijanse, kao što su pastelne, neutralne ili nijanse bijele. Nježne djevojčice i djevojke nose mekane kardigane, glomazne i zabavne džempere, košulje i haljine s puf rukavima, široke traperice, široke i fine hlače, lepršave suknje, meke tkanine i detalje u obliku volana. Sve je vrlo ženstveno!

No, nije samo stvar u tom da se odjeneš kao što su se žene prije neko liko desetljeća isključivo i odijevale. Jer „nježne djevojčice“ nisu kopije jedne te iste. Svakom looku važno je dati neki svoj pečat, pokazati svoj stav kroz odjeću.

Sigurni smo da će mnoge mame, a posebno bake, biti vrlo zadovoljne i sretne ako njihove kćeri i unuke odaberu ovaj stil nježne djevojčice. Čini nam se da bi svaka mama i baka poželjele da se njihove kćeri/unuke tako odijevaju.

Sve u svemu, stil nježne djevojčice je više od trenda – više je poput revolucije. Djevojčice, djevojke i žene ovakav će stil i način odijevanja podsjetiti da je sasvim u redu otkriti i pokazati svijetu svoju ženstvenost, a istovremeno biti snažna. Sjajan spoj!

Možda te zanima... Ovih 10 rečenica dat će snagu tvojoj djevojčici koja će postati žena Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.