Vrtić 06. prosinca 2023.

A ne, ne ideš nikamo! Mama pokazala kako ju njena kći „zarobi“ da spava s njom

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neke su nam stvari kao roditeljima smiješne, a zapravo bismo najradije plakali i vikali. Metoda ove djevojčice da zadrži mamu pored sebe jedna je od takvih stvari.

Izvlačenje iz zagrljaja bebe ili mališana kad te zaspu, kako bismo ih ostavili tako uspavane i same, uvijek je problematična misija. Taman makneš ruku, a malene te ručice vuku natrag. Ili odlučiš dići se iz kreveta najtiše što možeš, a onda čuješ mumljanje i zarobi te jedna mala nožica koja traži gdje si. Da, nije baš lako staviti dijete na spavanje – bez obzira na to želiš li spustiti bebu ili se želiš izvući iz kreveta kad uspavaš svog mališana, to često izaziva razne frustracije kod roditelja.

Možda te zanima... Djeca koja se noću ušuljaju u tvoj krevet službeno su pametnija Vrtić

I nije stvar u tom da ne želimo biti pored svojih malih anđela. I nije stvar ni u tom da ne želimo spavati s njima. Jer – želimo! Obje situacije su nam zapravo vrlo privlačne – uživanje u našim najvećim ljubavima i spavanje. Ali… ali. Roditelji trebaju ono svoje vrijeme. I tu prestaje svaka priča.

E, sad, problem nastaje kad naša djeca koja nas vole najviše na svijetu shvate da njihovi roditelji koje vole najviše na svijetu žele raditi nešto drugo, a ne spavati pored njih. Dobro, ne vide oni to tako, ali to im se čini kao nešto što jednostavno ne žele. Oni žele mamu ili tatu pored sebe. I tu dolazimo do sukoba interesa…

Jedna je mama objavila video koji je nasmijao mnoge roditelje, ali i izazvao suosjećanje mnogih. Prvenstveno zbog činjenice da mnogi proživljavaju isto. Mama Meghety Foudoulian, koja na Instagramu ima profil @mamamegthinks, objavila je video u kojem se vidi njezina kći Abigail kako ju doslovno drži za lice objema rukama, dok spava, kako bi se osigurala da mama ne ide nikamo dok ona spava.

Već ti je jasno, sigurni smo, zašto su se mnogi poistovjetili s tim, zar ne? Pa možda baš i ti. Na videu je mama napisala: „POV (point od view, op. a.): osigurala si se da se mama ne išulja ovog puta.“ Lako se nasmijati na prizor mame koja ima gotovo doslovno prst u oku i gleda uokolo gotovo sa strahom u očima, dok joj malene ručice pokrivaju lice…

Ali lako je isto tako osjetiti i onu poznatu nelagodu zbog panične potrebe da pobjegnemo, baš kao što se osjećamo u točno tim situacijama. No, dobro, malo pretjerujemo i šalimo se, ali nismo ni daleko od istine.

„Moj sin to radi tako da prisloni svoj obraz uz moj,“ napisala je jedna mama uz emotikone koji prikazuju njen očaj.

„Učenik je postao učitelj,“ napisala je druga.

„Moj predivni dječak počeo je hvatati moj PODBRADAK da mu ne bih pobjegla,“ napisala je treća mama, te dodala hashtag „što se dogodilo mom životu“.

A da su maštoviti klinci kad trebaju ostaviti mamu uz sebe pokazuje i još jedan komentar mame koja kaže: „Moj sin zavuče ruku u moj rukav i zgrabi moju naramenicu grudnjaka!“

Mnogi su bili šaljivi, pa su joj napisali: „Trepni dvaput ako si oteta!“ ali su neki bili i vrlo suosjećajni, jer – znaju kako je to: „Slatko, ali istovremeno – žao mi je, mora da si iscrpljena…“

Možemo se poistovjetiti s ovim mamama, itekako!

Možda te zanima... Što vrijeme djetetova odlaska u krevet govori o roditeljima Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.