Trudnoća Trudnica 18. svibnja 2017.

Snaga ženskog tijela: Video trudničkog trbuha koji nestaje

Foto: Instagram/thebloommethod
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Inovativna fitness metoda omogućuje trudnicama ugodniju trudnoću, lakši porod, ali i zdraviju bebu, a jedna od ključnih vježbi je The Belly Pump kojom buduće mame uče disati iz dijafragme

The Bloom Method je program vježbanja koji je usmjeren na zdravlje zdjelice i trbušne snage u trudnoći. Program je osmislila Brooke Cates, koja se specijalizirala za vježbanje tijekom i nakon trudnoće. 

Zapravo se radi o inovativnoj fitness metodi za žene koje se pripremaju za začeće, trudnoću i traže neke smjernice za vježbanje nakon poroda. Njihov tim želi osnažiti svaku klijenticu vježbanjem i kretanjem, pružajući alate koji će im pomoći da nastave vježbati tijekom trudnoće i omogućile trudnicama lakši porod, zdraviju bebu i ugodniju trudnoću.

Trenerica Brooke objašnjava svoju odluku o osnivanju tvrtke prije pet godina. Primjećuje da je svjedočila mnogim ženama koje su izrazile nezadovoljstvo i tugu zbog svojih tijela u trudnoći i nakon poroda, te osjećaja da su morale "odustati" od svojih tijela kako bi postale majke. "Pomislila sam: 'Wow, kako negativan način da postanete majka'," rekla je. Pogledala je oko sebe i shvatila da je toliko žena, čak i one koje su vodile aktivne, atletske živote prije majčinstva, savjetovano da uspore s aktivnostima, što je dovelo do fizičke i emocionalne patnje. Ona uspoređuje porod i rođenje djeteta s jednim od najzahtjevnijih iskustva, za koje bi žene trebale vježbati i pripremati se na usredotočen način

trudnica disanje Možda te zanima... Pravilno disanje na porodu Trudnoća

Metoda koju je razvila usredotočuje se na ponovno povezivanje pokreta i oblika disanja tijekom trudnoće pomoću iz dubine srži na potpuno nove načine. Ona nudi online i osobnu obuku, obrazovanje i grupna predavanja za trudnice i mame nakon poroda. Jedna od temeljnih vježbi u programu zove se The Belly Pump. Ključ je u dijafragmatskom disanju, koje Brooke uči kao glavnu točku svog programa. Kao bebe, mi prirodno inzistiramo na disanju kroz našu dijafragmu, ali kako starimo, umjesto toga naučimo disati kroz prsa. "Disanje kroz dijafragmu pomaže održavanju tijela u stanju parasimpatičkog živčanog sustava, što nam pomaže da se održimo mirnima i bez stresa."

Nakon učenja pravilnog disanja iz dijafragme, mame nastave učiti kako provesti duboku aktivaciju jezgre i svijesti. Ono što mame rade u videu, je da aktiviraju transverzalne trbušne mišiće kako bi "zagrlile" svoju bebu, što stvara kontrakciju između zdjelice i dubokih jezgri mišića. Naravno, beba je potpuno sigurna prilikom izvođenja ovih vježbi, ona jednostavno sklizne u rebra tijekom aktivacije jezgre. Zapravo, Brooke kaže da ova vježba zapravo pomaže bebi da dobije prave signale kako bi ostala mirna i naučila se kretati u pravom smjeru.

Helena Lojen Marić Možda te zanima... Vježbe u trudnoći koje će vam pomoći da izdržite porod Roditelji

The Bloom Method pomaže ženama, ne samo da održavaju snagu tijekom trudnoće, nego Brooke kaže kako mame koje prođu kroz ovaj proces, u prosjeku rađaju oko pola sata i to bez bolova u donjem dijelu leđa

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.