Trudnoća Trudnica 06. listopada 2023.

7 stvari zbog kojih je super biti jesenska trudnica

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stigla nam je jesen, a ako si slučajno u posljednjem tromjesečju trudnoće u ovo prekrasno godišnje doba - čestitamo! Svi smo bezbroj puta čuli zašto je trudnoća čarobna u bilo kojem dijelu godine, ali zbog ovih sedam razloga jesen definitivno odnosi pobjedu!

1. Vrijeme za tajice

Ah, tajice! Taj čarobni komad odjeće koji možeš nositi bez obzira koliko kilograma dobiješ ili izgubiš. Vjerojatno ni ne trebaš kupovati posebne trudničke tajice nego samo možeš nastaviti nositi one koje imaš oduvijek! Tajice su udobne, jeftine, jednostavne za održavanje i kombiniranje, prekrivaju svaku proširenu venu koja viri tijekom trudnoće i ono najvažnije, ne možeš pogriješiti s izborom dobrih tajica u trudnoći. 

Možda te zanima... Stvari koje su se dogodile kad sam dobila 'trudnički mozak' Trudnoća

2. Lakše se diše

Ljeto je završilo, a s njime i velike vrućine, a ovisno o tome gdje živiš, i velike vlage. Sve ono što ljeto čini nepodnošljivim, posebno za trudnice - jesen nema, a i dalje je vani lijepo i ugodno. Jesen donosi hladnije temperature, povjetarac i općenito olakšanje od znojenja i sparine

3. Još uvijek ne moraš brinuti o pronalasku zimskog kaputa koji će ti pristajati

Ako si u visokoj trudnoći zimi, samo je pitanje vremena kad ćeš početi razmišljati o kaputu jer su velike šanse da ti kaput od prošle godine neće stajati kao inače, odnosno nećeš ga moći zakopčati preko svog trbuščića. Ipak, ako svoje posljednje tromjesečje provodiš u jesenskim danima, kaput ti nije ni na kraju pameti jer još uvijek možeš uživati u velikim vestama, džemperima, laganim jaknicama ili ponču

6 trudničkih 'radosti' kroz fotografije budućih mama

4. Ne moraš se zezati s kupaćim kostimima

Samo zato jer je prava muka naći kupaći kostim u kojem se osjećaš ugodno u posljednjim mjesecima trudnoće, a da ne spominjemo osjećaj mokrog badića i presvlačenje inače, a kamoli u trudnoći...

5. Ako se odlučiš maskirati za Noć vještica - bezbroj je ideja

Upišeš li na Instagram hashtag #pregnanthalloween, naći ćeš tisuću ideja za slatku, smiješnu i kreativnu Noć vještica sa svojim trudničkim trbuščićem, bio on mali ili veliki. Iskoristi ih!

Maškare u trudnoći: Ideje za najluđe kostime

6. Taman je vrijeme između najvećih razdoblja ispijanja alkohola

Ljeto i zima, odnosno morsko i blagdansko razdoblje vjerojatno predstavljaju vrijeme u godini kada se popije najveća količina alkohola...što može teško pasti svim trudnicama koje su velike obožavateljice koktela, vina, kuhanog vina i drugih alkoholnih poslastica. Međutim, jesen je doba kada ne postoji toliko takvih događanja pa nema straha od propuštanja. Živjela jesen!

7. Jer jesen je objektivno najbolje godišnje doba

Nevjerojatno vrijeme - toplo, a ne pretoplo, hladno, a ne prehladno. Zbogom komarcima. Prekrasno lišće i šarenilo. Duge šetnje. Kesteni i ostali jesenski plodovi. Udobna odjeća. Dekica i čaj.

Možda te zanima... 10 razloga zbog kojih je treće tromjesečje super Trudnoća

Što dodati, osim: Drage trudnice - uživajte u svojim posljednjim jesenskim mjesecima trudnoće! I svakako se uključi i na missMAMA forum i pročitaj i podijeli iskustva s drugim trudnicama i mamama!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.