Trudnoća Porođaj 29. ožujka 2018.

Pozdrav svijetu! Dolazak bebe nakon četiri dana trudova

Foto: Facebook/Laura Shockley Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon četiri dana trudova i neočekivanog carskog reza, maleni dječak Sullivan bio je i više nego sretan što je došao na svijet. Pogledajte nevjerojatne fotografije u nastavku

Mama troje djece, Angel Taylor, očekivala je roditi sredinom ožujka, ali nakon rutinskog pregleda i opasno visokog krvnog tlaka, liječnici su joj rekli kako će roditi tjedan dana ranije

Možda te zanima... 15 fotografija pokazuje ljepotu porođaja u svim oblicima Trudnoća

"Došli smo kući i trčali uokolo kao kokoši bez glave - mislili smo da imamo još jedan tjedan. Nismo ni postavili automobilsku sjedalicu niti sam započela pakiranje torbe za rodilište", rekla je 33-godišnja mama.

Angel se prijavila u bolnicu u ponedjeljak, kad su joj liječnici počeli davati male doze oksitocina, glavnog hormona koji stimulira kontrakcije maternice. Međutim, kako je Angel u prošlosti već dva puta rodila putem carskog reza, liječnici su bili zabrinuti da će doći do rupture maternice ukoliko će porod biti induciran preagresivno. 

Inducirani porod: Razlozi i načini izazivanja porođaja

"Liječnik je znao da će to biti spor proces i nije htio biti previše agresivan s indukcijom. Želio je da sve bude sigurno pa je namjerno cijeli porod tako dugo trajao", rekla je Angel. 

Beata Gereci Wirth Možda te zanima... 'Porod su mi inducirali puna tri dana' Roditelji

Nakon toga, ova mama je ostala u bolnici četiri dana. "Definitivno je cijeli proces bio izrazito emocionalan. Osim što je trajalo dugo, bilo je jako teško. Kada je porod napokon počeo u srijedu navečer, mami su rekli kako će ponovno roditi carskim rezom. Liječnicima je bilo dosta teško izvući bebu, kao da je zapeo. Na kraju je ispalo da sam imala dosta velika oštećenja u donjem dijelu maternice, bilo je jako usko i nije se otvaralo pa je zato bilo teško izvući bebu."

Napokon, u 23.24 sati, maleni Sullivan je stigao. Dječak je izašao sa širokim osmijehom i ispruženim ručicama kao da pozdravlja sve prisutne. "On je najopuštenija beba na svijetu. Tako je sladak i smiren. Gotovo da uopće ne plače. Starija djeca ga obožavaju i samo se žele maziti sa svojim novim bratom. Odmah se uklopio u obitelj, kao da je oduvijek s nama", govori sretna mama. 

Fascinantna fotografija carskog reza: Izlazak u svijet kakav nikad niste vidjeli!

Možda te zanima... Najbolje svjetske fotografije poroda i trudnoće u 2018. Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci