Trudnoća Porođaj 14. studenoga 2019.

'Nakon 22 sati poroda završila sam na carskom rezu, osjećala sam se krivom'

Foto: Shawn Johnson East/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'U sam porod ušla sam toliko tvrdoglavo misleći da moram na prirodan način donijeti svoju djevojčicu na svijet. Bez ikakvih lijekova. Kada sam nakon 14 sati poroda uzela epiduralnu, osjećala sam se krivom', rekla je Johnson East

Shawn Johnson East i njen suprug Andrew nedavno su svijetu pokazali svoju novorođenu djevojčicu. 

"22 sata poroda i onda sam završila na carskom rezu. U sam porod ušla sam toliko tvrdoglavo misleći da moram na prirodan način donijeti svoju djevojčicu na svijet. Bez ikakvih lijekova. Kada sam nakon 14 sati poroda uzela epiduralnu, osjećala sam se krivom. Kada je prošlo 22 sata i kada su mi rekli da moram ići na carski rez osjećala sam se kao da sam nekoga iznevjerila." rekla je Johnson East na emotivnom Instagram postu posvećenom rođenju kćeri.

carski rez porod rođenje Možda te zanima... Porođajne muke prije carskog reza nisu uzaludne Trudnoća
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 hours of labor to end in a c section. I went in with such a stubborn mindset of thinking the only way I could bring our baby into the world was naturally. No meds no intervention. At 14 hours when I chose to get an epidural I felt guilty. At 22 hours when we were told I had to get a c section I felt like I had failed. But after holding our sweet girl in my arms and being told everything went well and she had made it to us safely I could have cared less. My/our world no longer has anything to do with us but everything to do with her. It’s all for her and I will forever do anything for this girl that I love more than I ever could imagine. A love no one can ever prepare you for. @andrewdeast I meant it in the hospital when I said you will forever be my number one but she will now forever be OUR number one together. Thank you to the incredible doctors and nurses who brought our baby girl into the world safely and to the best husband/daddy in the world for being there every step of the way. 📸 @tealephotography

Objavu dijeli Shawn Johnson East (@shawnjohnson)

Ono što je ona osjećala nije neobično, navode stručnjaci za mentalno zdravlje, a prenosi Motherly. Kombinacija dugog poroda, neočekivanog zahvata i osjećaja gubitka moći i krivnje može biti traumatična.

mama, beba Možda te zanima... 5 stvari koje morate znati o osjećaju krivnje zbog carskog reza Beba

"Hitna priroda porođaja putem carkog reza ostavi neke majke da se osjećaju kao da nemaju kontrolu i strah ih je hoće li to naškoditi bebi ili njima" kaže pedijatrica Sarah Allen iz Illinoisa za Chicago Tribune.

Za Shawn Johnson East i njenog supruga sve je prošlo uredu i njihova djevojčica došla je u njihovo naručje. Strah je nestao, a nakon što je svoju djevojčicu stavila sebi na prsa, sve je zaboravila, "ona je napravila da se osjećamo sigurno" zaključila je Johnson East.

Za trudnice je važno znati da ne postoji pogrešan način poroda, a prema Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti carski rez predstavlja oko 32 % svih poroda u Sjedinjenim Američkim Državama.

carski ožiljak raye lee Možda te zanima... 'Misliš da je carski rez lakši način? Pogledaj ove fotografije' Trudnoća

Jesi li ti rodila prirodnim putem ili putem carskog reza?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.