Trudnoća Porođaj 23. kolovoza 2022.

'Misliš da je carski rez lakši način? Pogledaj ove fotografije'

carski ožiljak raye lee
Foto: Facebook/Raye Lee
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Oh, carski rez? Znači ti zapravo nisi rodila. Sigurno ti je drago što si se izvukla na lakši način", komentar je koji su čule mnoge mame koje su rodile carskim rezom

 

Iako je carski rez porod kao i vaginalni, nije rijetkost da se stvaraju rasprave oko toga da je ovo lakši i manje bolan način porođaja. Mama Raye Lee iz američke savezne države Missouri na Facebooku je objavila necenzurirane fotografije svojih ožiljaka nakon carskog kao odgovor na česte neinformirane, nepromišljene i grube komentare drugih ljudi.

Stop cenzuri majčinstva: ovo su stvarna ženska tijela

U viralnom postu mama se ironična obraća komentatorima: "Oh, carski rez? Znači ti zapravo nisi rodila. Sigurno ti je bilo drago što si se izvukla na lakši način. 

Ah, da, moj hitni carski rez bio je lakši izlaz. Doista nije bilo teško biti u trudovima 38 sati prije nego se porod zakomplicirao i mojoj bebi je doslovce stalo srce sa svakim mojim trudom".

Carski rez je ozbiljna operacija koja se ne smije raditi na zahtjev

Ova mama objasnila je da nije imala izbora i na carski je morala kako bi spasila život svog djeteta, ali budući da je ova velika operacija na abdomenu 'lakši izlaz', porođaj nije bio 'ništa posebno težak'.

"Krivo! Ovo je sarkazam. Ovo je bilo najbolnije iskustvo koje sam doživjela u životu. Sad sam jedna od moćnih mama s ožiljkom kojim dokazujem da sam dala da se beba izreže iz mene i dalje svjedoči o tome".

Novi razlog da budete ponosni na ožiljak od carskog reza

"Činjenica da su iz malog reza od nekoliko centimetara iz mene izvukli živo vrišteće dijete, a prije toga razrezali sve slojeve kože, masnog tkiva, mišića i organa kako bi došli do djeteta, nešto je potpuno drugačije od onoga kako sam zamišljala da će izgledati rođenje mog sina.

To nije bilo ugodno iskustvo, i još uvijek nije. Koristimo mišiće trupa za doslovce sve... čak i za sjedenje, zamislite kakav je osjećaj kad ih ne možete koristiti skoro šest i više tjedana. Kad vam medicinska sestra prvi put kaže da se dignete iz kreveta, a vi umirete od bolova jer vam se tijelo rastvara zbog šavova, i onda shvatite ironiju u svakom komentaru koji kaže da je to "lakši izlaz". 

Ja sam najjača žena koju znam. Ne samo za samu sebe, već i za mog prekrasnog sina... i iskreno, prošla bih kroz ovo svaki dan samo da budem sigurna da ću moći vidjeti njegovo nasmiješeno lice", napisala je. 

'Nakon carskog reza nisam mogla držati svoju bebu'

Mame koje su rodile carskim rezom na društvenim mrežama objavljuju fotografije ožiljka s hashtagom #markoflove, kako bi pokazale koliko su ponosne na svoj ožiljak ljubavi. Imate li ga i vi?

mark of love Možda te zanima... Mame dijele fotografije svog ožiljka ljubavi Beba

 

LONG DRAMATIC POST WARNING: “Oh. A c-section? So you didn’t actually give birth. It must have been nice to take the...

Posted by Raye Lee on 19. kolovoza 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.